Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 30.06.2018 ve 01.07.2018 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından “Sınav Koordinasyon Kurulu” (SKK) toplantısı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında yapıldı.

AKÜ Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak dışında Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, İl Emniyet Müdür vekili Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Orhan Sırma, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser ve ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Mutlu katıldı.

Toplantıda 2018 YKS’nin yapılacağı binalarda ve çevresinde güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler, il merkezinde ulaşıma engel olan durumların giderilmesi, sınav süreleri içerisinde elektrik ve su kesintisinin yapılmaması, sınav binası çevrelerinde sesli yayın yapılmaması ve gürültü çıkarılmaması, T.C. kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar için sınav günü saat 07.00’dan sınav başlangıç saatine kadar nüfus müdürlüğünün ve ilgili ödeme işlemleri için PTT müdürlüğünün açık bulundurulması, konvoy oluşturulmaması ve il genelinde sesli ilan ve duyuru yapılmaması kararı alındı.

Afyonkarahisar ilinde ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü bilgilerine göre; 3 oturumda yapılacak YKS sınavına 30 Haziran 2018 tarihinde 16 bin 332 aday, 01 Temmuz 2018 tarihinde sabah oturumunda 13 bin 908 aday, aynı gün öğleden sonraki oturumda 712 aday katılacak olup, sınavda 4 bin 150 personel görev yapacaktır.

27 Haziran 2018, Çarşamba 454 kez görüntülendi