Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Zafer Teknoparkın Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Uşak Üniversitesi öncülüğü ile 2 ilden kurum ve kuruluşların ortaklığında 2016 yılında tüzel kişiliği onaylanarak faaliyete başladığını belirtti. Kandemir yaptığı yazılı açıklamada, Zafer Teknopark A.Ş olarak bölgenin ve Türkiye’nin gelişimine katkı sağlamak, sanayi, akademisyen ve öğrencilere yönelik devletin sunduğu fırsat ve teşviklere aracılık etmek ve çözüm ortaklığı sunmak amacıyla faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti.

Kandemir açıklamasında AKÜ’nün de kurucu ortakları arasında yer aldığı Zafer Teknopark A.Ş’nin üniversite bünyesinde yer alan Sektörel ilişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisi ile işbirliği halinde etkin ve profesyonel çalışmalara imza attığını belirterek, Zafer Teknoparkın Türkiye’nin ve bölgenin AR-GE, inovasyon ve girişimcilik potansiyelini arttırdığını ve rekabet gücünün yükselmesine katkı sağlamayı hedeflediğini bildirdi. Kandemir şunları kaydetti:

“Sektörel ilişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisimiz bünyesinde bulunan profesyonel ekibiyle birlikte akademisyenlerin, öğrencilerin KOBİ’lerin, STK’ların ve yerel yönetimlerin TÜBİTAK, Tarım Bakanlığı, Kırsal Kalkınma, KOSGEB, Merkezi Finans İhale Birimi, Kalkınma Ajansları ile diğer ulusal veya uluslararası kuruluşların sağladığı desteklere ulaşması noktasında araştırma, eğitim, danışmanlık ve proje hazırlama hizmetleri de vermektedir. Zafer Teknopark A.Ş, KOSGEB tarafından yeni çağrıya çıkılan Kobi Gelişim Destek Programı ‘Üretim Ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması’ Proje Teklif Çağrısında da sizlere proje hazırlama ve danışmanlık hizmeti sunacaktır. KOSGEB tarafından Proje Başvuru Formu hazırlama konusunda işletmelerin doktora ve üstü düzeydeki öğretim elemanlarından veya mesleki yeterlilik belgesine sahip danışmanlardan hizmeti alınması durumunda bu giderlere de destek verileceğinin açıklandığını görmekteyiz. Bu noktada Afyonkarahisar’da bu şartları sağlayan ve Üniversite ile işbirliğinin sağlamış olduğu güçle beraber danışmanlık hizmeti veren bir firma olarak bünyemizde hazırlanacak projelerde KOBİ’lerimiz KOSGEB danışmanlık desteğinden de faydalanabilecektir.”

Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir tüm akademisyen ve öğrencileri, KOBİ’leri, sivil toplum kuruluşlarını, şirket yöneticilerini ve esnafları hizmetlerini daha yakından tanımak ve görmek, fikir ve proje üretmek adına Zafer Teknoparka beklediklerini de ifadelerine ekledi.

Ayrıntılı bilgi için;  Adres :  Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Merkez Kütüphane Arkası Afyonkarahisar/ Merkez

İletişim :  0272 228 12 73   – 0272 218 72 75

04 Ekim 2017, Çarşamba 641 kez görüntülendi