Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından Dinar Tatarlı Cumhuriyet İlkokuluna kazandırılan kütüphanenin açılışı yapıldı. “Yeni Yıla Yeni Kütüphane” sloganıyla gerçekleştirilen açılışa Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile birlikte AKÜ daire başkanları ve okul yöneticileri katıldı.

Rabia’nın yazdığı mektupla başladı

Bir öğrencinin yazdığı “Kendimizi geliştirebilmek için uygun kütüphanemiz yok” başlıklı mektup ile okuldan haberdar olduklarını ifade eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak,  “Rabia isimli güzel kızımız bize bir mektup ile başvurdu. Biz de buna kayıtsız kalamazdık. Daire başkanlarımızı toplayıp bu kızımızın elinden tutup okula katkıda bulunmaya karar verdik” dedi. Solak, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çalışmaların yapıldığını belirterek, “Önce alanın tamiratı, tadilatı, elektriğini ve boyasını hallettik. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız ile birlikte özellikle ilkokul çocuklarına yönelik kitaplarımızı da toplayarak çocuklarımız için bir okuma salonunu çocuklarımızın hizmetine sunuyoruz” diye konuştu. Solak, projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu tip projelere devam da edeceğiz. Okullarımıza son 2 yılda çok ciddi destekler verdik. Yine Sinanpaşa’da yer alan bir ilkokula da böyle bir çalışmamız sürüyor. İmkânlarımızı çocuklarımızın emrine sunacağız. Onlar bizim evlatlarımız, her şeyimiz, geleceğimiz.”

Türkiye’de üst düzeyde fırsat eşitliği var

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise köy okullarından mezun olunduktan sonra iyi yerlere gelinme ihtimalinin olduğunu ifade etti. Tutulmaz, “Ben de köy çocuğuyum. Annem ve babam da hala köydeler. Biz köyde okuduk ve buralara kadar geldik, sizler de gayret gösterin gelme imkânınız var. Bizden bir şey olmaz düşüncesi olmasın kafanızda, fırsat eşitliği bizim ülkemizde son derece üst düzeydedir. Bir köylü cumhurbaşkanlığına kadar çıkabilir. Bazı batı ülkelerinde bu imkânlar yoktur, belirli kişiler ve zümreler yöneticidir. Alt kademe yönetimlere gelebilir normal vatandaşlar. Bu yüzden bu fırsatları değerlendirin, gayret edin. Önce kendinizi, sonra ailenizi, sonra ülkemizi kurtaralım” diye konuştu.

“Çağımız bilgiyi kullanma çağı”

Açılışı yapılan kütüphanenin anlam olarak büyük bir hizmet olduğunu belirten Tutulmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Güzel bir hizmete hep beraber şahitlik ediyoruz. Burada hem okuma var hem de yardımlaşma var. Rabia kızımız 120 arkadaşı adına böyle bir talepte bulundu.  Kendisine bu duyarlılığı dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Bu yıl 70’in üzerinde kitap okuduğu da söyledi bize kendisi. Öğretmenini, anne ve babasını da tebrik ediyoruz. Çağımız bilgi çağı, bilgiyi kullanma çağı olmuş durumda. Bu çağı bile geride bırakmak üzereyiz aslında. Bilgiyi kullanmayı da robotlar yapacak, bizler de bu robotları yapanlar olmalıyız. Hatta bir adım daha ileriye giderek, bizim öğrencilerimize vereceğimiz bilgiler o öğrencinin kişiliğini oluşturacak bilgiler olmalı. Ona iyilik, güzellik, doğruluk, vatan sevgisi, anne baba sevgisi, arkadaş sevgisi, insan sevgisi gibi duyguları kazandıracak eğitim vermeliyiz. Çünkü artık bilginin en iyisi yapay zekâ ile robotlarda. Ancak bu yapay zekâyı da oluşturabilmek için bu yavrularımızın okuması ve hayal güçlerinin daha yüksek olması gerekiyor.”

Açılışı yapılan yeni kütüphaneyi gezen Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, daha sonra okuldaki öğrencilere hediyeler verdi.

Açılış sonrası Dinar Meslek Yüksekokulunu ve Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunu ziyaret eden Rektör Solak, yapımı tamamlanan binalarda incelemelerde bulunarak Dinar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Ertan’dan bilgiler aldı.

11 Şubat 2019, Pazartesi 446 kez görüntülendi