Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş beraberindeki heyetle, Afyon Yumurta A.Ş.’yi ziyaret etti.

Gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde, üniversite-sanayi ilişkisi kapsamında sektör ile Veteriner Fakültesi arasında iş birliği imkanları hususunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde yaşanılan sorunların giderilmesinde kurumlar arası iş birliğinin etkili bir şekilde sürdürülmesi konusunda istişarede bulunulan ziyarette; ayrıca Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğine eğitime destek amaçlı yapılması planlanan kanatlı kümes yatırımına ilişkin detaylar görüşüldü.

Ziyarette sektör temsilcileri tarafından kanatlı sektöründe karşılaşılan hastalıklar ile ilgili problemlerin çözümünde ve laboratuvar teşhis ve analizlerinde üniversiteden beklentiler dile getirildi.  Rektör Prof. Dr. Karakaş ise AKÜ Veteriner Fakültesinin kanatlı sektörüne teşhis ve analiz noktasında hizmet verebilmek için gerekli altyapıyı sağladığını belirtti. Karakaş, Afyonkarahisar’ın özellikle yumurta sektörü açısından önemine dikkat çekerek teşhis ve analiz noktasında taleplerin karşılanabilmesi adına AKÜ olarak imkanlar ölçüsünde gayret göstereceklerini ifade etti.

Görüşmelere temsilciler aracılığıyla devam edilecek

İyi dileklerin ve iş birliği iradesinin sağlanması noktasında karşılıklı niyet beyanının yapıldığı görüşme sonunda teknik ve detay konuların görüşülmesi amacıyla belirlenecek heyetler arasında ortak bir toplantı yapılması da kararlaştırıldı.

Rektör Karakaş, sektörün diğer temsilcileriyle de görüşüleceğini ve Üniversiteye davet edilerek imkânların yerinde tanıtılacağını belirtti. Ayrıca üniversite-sanayi ilişkisini diğer sektörlerle de geliştirme iradesine sahip olduklarını ifade etti.

Görüşmeye Afyon Yumurta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. Sait Evrenkaya ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Rektör Karakaş’ın yanı sıra MÜSİAD Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Karakol, Afyon Yumurta A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Genç ve Mustafa Çelikten, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, AKÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeki Gürler, Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı Genel Koordinatörü Prof. Dr. Korhan Altunbaş ve Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadi Çetingül katıldı.

03 Şubat 2021, Çarşamba 742 kez görüntülendi