Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afganistan Spor Bakan Yardımcısı Nazifullah Şaheyn ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Ziyarette Afganistan’daki lise mezunu gençlerin Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında eğitim alabilmeleri için yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede ayrıca Afganistan’ın Erasmus ve Mevlana gibi Avrupa Birliği projeleri kapsamına alınması için çalışmalar yapılması konusunda görüş birliği sağlandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ’nün Afgan öğrenciler tarafından tercih edilen bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, hali hazırda var olan 75 olan öğrenci sayısının yapılacak çalışmalar neticesinde daha da artabileceğini belirtti.

Görüşmelerde AKÜ’nün Afganistan Milli Eğitim Bakanlığına Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) ve Erasmus/Mevlana projeleri konularında destek vermesi konusunda istişarede bulunuldu.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen kabule Şaheyn’in yanı sıra iş insanı Murat Aydın, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Güler, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yılmaz Sarpkaya ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüdai Koçyiğit de katıldı.

29 Haziran 2018, Cuma 519 kez görüntülendi