Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 11. Afyonkarahisar Müzik Eğitimcileri Çalıştayı düzenlendi.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğinde gerçekleştirilen çalıştayda “Genel Müzik Eğitiminde Korolar” teması işlendi.

Müzik dinletisi ile başlayan çalıştayda açış konuşmasını gerçekleştiren AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, çalıştayda sunumlar yapacak ve dersler verecek olan hocaların hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadan farklı şehirlerden gelerek geleceğin müzik öğretmenlerine katkıda bulunacaklarını dile getirdi. AKÜ Devlet Konservatuvarı olarak çalıştay dışında birçok çalışmalarda bulunduklarını da kaydeden Türkmen, “Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci büyük müzik müzesine sahibiz ve yeni bağışlar ile müze daha da büyüyecek. Bu müze için sesli rehber projesini de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yani siz sergilenen bir enstrümanın yanına gittiğinizde o enstrümanın çıkardığı sesi dinleyebileceğiniz gibi Türkçe ve İngilizce açıklamaları da sesli olarak yapılacak” dedi.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Sahneli Derslikte gerçekleştirilen çalıştayda Prof. Mustafa Apaydın tarafından “Müzik Eğitiminde Koroların Önemi”, Yrd. Doç. Dr. Duygu Atılgan tarafından “Okul Müzik Eğitiminde Ritim Uygulamaları”, Öğr. Gör. Ersoy Saklıca tarafından “Müzik Öğretmenlerinde Ses Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri”, Öğr. Gör. Mete Gökçe tarafından ise “Müzik Öğretmenlerinin Koro Yönetiminde Şeflik Vuruşları” konu başlıklarında sunumlar yapıldı. Çalıştayın kapanışında ise Prof. Mustafa Apaydın, Prof. Dr. Seval Köse ve Öğr. Gör. Mete Gökçe tarafından “Müzik Eğitiminin Sorunları” isimli panel düzenlendi.

27 Ekim 2017, Cuma 573 kez görüntülendi