Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) gerçekleştirilen spor oyunları müsabakalarında madalyaya hak kazanan sporcular için ödül töreni düzenlendi.

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) kapalı spor salonunda düzenlenen törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Turizm Fakültesi Dekanı Şuayıp Özdemir, BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak ve Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir ile beraber öğretim üyeleri ve öğrenci katıldı.

Düzenlenen törende; Voleybol Bayanlar kategorisinde birinciliği Mühendislik Fakültesi, ikinciliği Bayat MYO, üçüncülüğü ise Afyon MYO alırken, erkekler kategorisinde ise Mühendislik Fakültesi birinci, Afyon MYO ikinci, Bolvadin MYO ise üçüncü oldu. Basketbol müsabakaları sonucunda ise bayanlarda Veteriner Fakültesi birinci, Afyon MYO ise ikinci olurken; erkekler kategorisinde ise Teknoloji Fakültesi birinci, Mühendislik Fakültesi ikinci ve Veteriner Fakültesi üçüncü olarak madalya almaya hak kazandı.

Bireysel sporlarda ise; masa tenisi turnuvası sonucunda erkeklerde Emre Şahap birinci, Furkan Çirkin ikinci, Aitkhabyl Mizamyek üçüncü oldu. Bayanlarda ise Ebru Kulle birinci, Emine Tekin ikinci, Rukiye Karaağaç ise üçüncü oldu. Badminton turnuvasında ise erkeklerde İsmail Yurdunuseven birinci, Nevzat Yıldırım ikinci ve Muhammet Kurt ikinci olurken, bayanlarda Rabia Gülcen birinci, İpek Demir Revin ikinci, Buket Özdemir ise ikinci oldu. Badminton Mix kategorisinde ise İsmail Yurdunuseven ve İpek Demir ikilisi birinciliğe ulaşırken, Nevzat Yıldırım ve Rabia Gülcen çifti ikinci, Abdullah Korkmaz ve Buket Özdemir çifti ise üçüncü oldu.

Atletizm müsabakaları sonucunda ise 100 metre erkeklerde Şerif Cengiz birinci, Devrim Zana Karahan ikinci, Yusuf Aslan üçüncü oldu. Bayanlar 100 metrede ise birinciliği Tuğba Kılıç, ikinciliği Aslıhan Akkaya, Büşra Nur Ayan ise üçüncü oldu. Ayrıca 800 metre bayanlarda Gamze Emer birinci, Zeynep Akçeşme ikinci, Tuğba Kılıç ise üçüncü olurken,  bin 500 metre erkeklerde Yusuf Aslan birinci, Şerif Cengiz ikinci, Devrim Zana Karahan ise üçüncü oldu.

Tenis müsabakaları sonucunda ise erkeklerde Altuğ Abdıoğlu birinci olurken, ikincilik madalyasını Furkan Çirkin, üçüncülük madalyasını ise Hüseyin Mümin aldı. Bayanlar kategorisinde ise Bahar Bayrak birinci, Esrah Damar ikinci, Özlem Yıldırım ise üçüncü oldu. Satranç turnuvası sonucunda ise birincilik madalyasını almaya Semih Gürdal hak kazanırken, Görkem Yılmaz ikinci, Elgiz Zari üçüncü oldu.

Madalya almaya hak kazanan sporculara madalya ve kupaları üniversite protokolü tarafından takdim edildi.

18 Mayıs 2017, Perşembe 797 kez görüntülendi