Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan (BESYO) 28 öğrenci, Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde akademisyenler eşliğinde eğitim aldı.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, eğitimle ilgili olarak Ilgaz Dağı ve Yıldıztepe’yi öğrendikten sonra kayak derslerini burada vermeye başladıklarını söyledi. Ocak, “4 yıldır geldiğimiz Yıldıztepe’de konaklama imkanı olarak kaliteli tesisler var. Ekipman olarak da alt yapısı oldukça iyi. Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği bize teknik olarak önemli destekler veriyor. En önemlisi Yıldıztepe’nin doğal ortamı çok güzel” dedi. Öğrencilerin kısa sürede kayak yapmayı öğrendiğini ifade eden Ocak, “Yıl içerisinde kayak derslerindeki teorik derslerin uygulamasını yapmak için Yıldıztepe’ye geldik. Bu süreçte öğrencilerimiz oldukça yol kat etti. Çok güzel bir ders ve etkinlik oldu” diye konuştu.

Kayak hak ettiği ilgiyi görmüyor

Ocak, kayak sporunun hakkettiği ilgiyi görmediğini belirterek, öğrencilerin aldıkları eğitimler doğrultusunda görev yaptıkları yerlerde kayak sporunu sevdirerek bu sporun daha iyi yerlere gelmesine aracı olmalarını istedi. Yıldıztepe’de terörü lanetlemek için kendilerini taşıyan traktörün üzerine “Terörü lanetliyoruz” yazdırdıklarını belirten Ocak, “Derslerde terör olaylarına olan duyarlılığı her zaman üst seviyede tutmak için bu yazıyı yazdırdık” dedi.

13 Ocak 2017, Cuma 626 kez görüntülendi