Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İbrahim Küçükkurt konferans salonunda ünlü keman virtüözü ve eğitimcisi Cihat Aşkın’ın geliştirdiği “Keman Eğitimi Projesi CAKA” (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) kapsamında düzenlenen “CAKA KIŞ OKULU” sona erdi.

Gonca Görsev’in koordinatörlüğünü yaptığı kış okuluna eğitimci olarak Cihat Aşkın başta olmak üzere, Beste Tıknaz Modiri, Şenol Aydın, Şeniz Aybulus ve Bahar Büyükgönenç Polat gibi önemli sanatçı-akademisyenler yer aldı.

CAKA kış okuluna yurt genelinden yoğun katılım oldu. Adana, Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa,  Ordu, Sivas gibi farklı illerden gelen katılımcılar 4 gün boyunca eğitimcilerden dersler alıp, çeşitli çalışma ve etkinliklere katıldı.

Kış okulunun açış konuşmasını AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Uğur Türkmen yaptı.  Davetli konuşmacı olarak katılan Hasan Sami Yaygıngöl ise “Bir Kemanın Anatomisi ve Pratik Bakım Önerileri” konulu konferans verdi. Kış okulunun ikinci gününde Cihat Aşkın keman, Cana Gürmen piyano ile sanatseverlere keman- piyano resitalini gerçekleştirdi. Üçüncü günde ise Ömür Kurt söyleşisi ve imza günü düzenlendi. 2017 CAKA Afyon Kış Okulu kapanış konseri ve sertifika töreniyle sona erdi.

31 Ocak 2017, Salı 561 kez görüntülendi