Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesinde Kazakistan Zhezkazgan Baikonurov Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Uzman Öğretim Üyesi Aibolat Karatayev tarafından Kazakistan, Zhezkazgan şehri ve Zhezkazgan Baikonurov Üniversitesini tanıtan konferans verildi.

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği çerçevesinde düzenlenen programda yeraltı madenleri üretimi konusunda uzman Karatayev, Türklerin tarihteki ilk eserlerinin de bulunduğu Zhezkazgan şehri, Zhezkazgan şehrinin maden ve sanayi bölgesi ile Zhezkazgan Baikonurov Üniversitesinin Maden Mühendisliği Bölümünü anlattı.

Konferansa, AKÜ Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve AKÜ öğrencileri katıldı. Konferans soru-cevap ile sona erdi.

AKÜ ile Zhezkazgan Baikonurov Üniversitesi arasında Avrupa Birliği kapsamında yapılan anlaşmaya göre iki üniversite arasında karşılıklı öğretim elamanı değişimi gerçekleştirilecek.

03 Mart 2017, Cuma 690 kez görüntülendi