Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) Turizm Fakültesi tarafından 3. Geleneksel Kariyer Günleri gerçekleştirildi.

Programa AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Dekanı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, AKÜ öğretim üyeleri, otellerin sektör temsilcileri, tur şirketleri ve yurtdışı eğitim ve danışmanlık firma temsilcileri, sektörde uzman kişiler ve AKÜ öğrencileri katıldı.

Programda açış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, kariyer günlerini düzenlemekteki amaçlarının öğrencilere eğitimlerin yanı sıra kalıcı bir başarı elde etmelerini sağlayacak network oluşturmak için fırsat sağlamak olduğunu söyledi. Özdemir, “AKÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin sektör temsilcileri ile kuracakları networklar başarıları için gerekli ve tek başına bir insanın başarı sağlayamaz” diye konuştu.

Deniz-kum-güneş turizmi anlayışı değişiyor

Korel Thermal Resort Clinic & Spa Hotel Genel Müdürü Ümit Uysal ise turizm anlayışının deniz-kum-güneş turizmi anlayışından farklı turizm çeşitlerine yöneldiğini ifade etti. Uysal, Afyonkarahisar’ın sağlık turizmi alanında gelişim sürecini anlatarak, “İstihdam edilen personel sayısı arttı. Eğitimli turizm personeline ihtiyaç var. Turizm eğitimi alan öğrenciler turizmin gelişimine katkı sağlayacak” diye konuştu.

Krizden çıkış yolu internetten pazarlama

İkbal Termal Hotel & Spa Genel Müdür Yardımcısı Murat Toker, telekonferans olarak katıldığı programda turizm sektöründe krizden çıkış yolunun çevrimiçi pazarlama olduğunu söyledi. Toker, “Turizm sektörü kırılgan bir yapıya sahip. Medya aracılığı ile terörizmin Türkiye’nin her yerinde olduğu algısı oluşturuldu. Otel pazarlamacıları bu algıları yıkamadı. Bu yüzden otellerin doluluk oranları düşük” diye konuştu.

Afyonkarahisar NG Hotel Aşçıbaşı Hüseyin Alkın, aşçılık mesleğinin 100 metre koşusu gibi kısa süreli düşünülmemesi gerektiğini ve maraton gibi uzun bir yol olduğunu söyledi. Alkın, “Aşçılık alanında eğitim alınarak bu yolun devam ettirilmesi gerekli” dedi.

Etkinlikte öğrencilerin işletme temsilcileriyle doğrudan görüşmesi sağlanarak, iş ve staj başvurusu yapma fırsatı sağlandı. Bu bağlamda kariyer ve istihdam günlerine destek veren D-Resort Göcek, Sheraton Çeşme, Voyage Hotel,  Maxx Royal, Radisson Blu Resort & Spa-Çeşme, Jolly Tours, NG Afyonkarahisar, İkbal Thermal Hotel & Spa,  Korel Thermal & Spa, Ali Bey Resort Hotel, United Towers yurtdışı eğitim danışmanlık firmalarına teşekkür edildi ve katılım belgesi verildi.

Sürpriz çekilişler ile öğrencilere, İkbal Thermal, Korel Thermal, Akrones Hotel, Güral Hotel, Budan Thermal ve Park Hotel tarafından akşam yemeği ve havuz kullanımı hediyeleri verilmesiyle program sona erdi.

 

06 Mart 2017, Pazartesi 495 kez görüntülendi