Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğr. Gör. Elif Cönk’ün yürütücülüğünde Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından “Üniversite-Sanayii İşbirliği” kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin ilki düzenlendi.

İşadamı İbrahim Alimoğlu’nun misafir edildiği seminer AKÜ Afyon MYO konferans salonunda gerçekleşti. Seminerde iş yaşamına dair tecrübelerini aktaran Alimoğlu, başarılı bir yönetici ve işletmenin nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler verdi. Alimoğlu, “Biz üç kuşaktır aynı işi yapıyoruz. Dedemin döneminde çalışanların torunlarıyla birlikte çalışıyorum. Çalışanlarım da aileden biri gibiler. Onların sıkıntılarını dinler ve çözüm bulmaya çalışırım. Dolayısıyla çalışanlarıma önem verdiğim için başarı da kendiliğinden geliyor” dedi. Üniversite-Sanayii işbirliği kapsamında AKÜ ile yapmış oldukları çalışmaları değerlendiren Alimoğlu, “Üniversitemize elimizden gelen katkıları sağlamaya çalışıyoruz. Afyon Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşunda katkılarımız büyüktür. O zamanın deyişi ile Afyon Meslek Yüksekokulu ‘Mermercilik Meslek Yüksekokulu’ olarak anılmaktaydı.  Ege İhracatçılar Yönetim Kurulu üyesiyken, Ege İhracatçılar Birliğinden üniversitemize 1 trilyon para aktarılmasını sağladık. Bu sayede de laboratuvar kuruldu. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı bünyesinde İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesini kurulmasını sağladık.  Bu müze Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise 5. büyük müzesidir. Ancak hala tam anlamıyla Üniversite-Sanayii işbirliğinin sağlanamadığını düşünüyorum ve görüyorum” ifadelerini kullandı.

Seminere, Afyon MYO öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

15 Mart 2017, Çarşamba 439 kez görüntülendi