Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sair Kahraman tarafından “Kayaçların Mekanize Kazısı ve Mekanize Kazıyı Etkileyen Jeolojik Faktörler” konulu konferans verildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen konferansta maden üretiminde kullanılan mekanize kazı makinaları ve özellikleri, mekanize uzun ayak üretim yöntemi, kuyu kazılarında mekanize kazı, galeri ve tünel kazılarında mekanize kazı, tam cepheli galeri açma makinaları ve mekanize kazıyı etkileyen jeolojik faktörler konusunda güncel çalışmalar Prof. Dr. Sair Kahraman tarafından anlatıldı.

Konferans sonunda Prof. Dr. Sair Kahraman’a, AKÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahri Ersoy tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Konferansa, maden mühendisliği, jeoloji mühendisliği, inşaat mühendisliği ve harita mühendisliği öğretim elemanları ile çok sayıda doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencisi katıldı.

 

20 Mart 2017, Pazartesi 517 kez görüntülendi