Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (ASHMYO) ve Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Merkez Huzurevinde program düzenlendi.

Programın açış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, yaşlıları rahmet kapısı olarak gören bir medeniyetin çocukları olarak, yaşlılara bir görev bilincinde değil bir şeref meselesi sayarak hizmet ettiklerini söyledi. Sezer, “İlimizde 4 tane devletimize, 1 tane de özel huzurevi ile 400’ün üzerinde yaşlımıza hizmet vermekteyiz. 3 tane daha ilimize huzurevi kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Merkezimizde 90 kapasiteli yeni bir huzurevi inşaatı başlıyor. Emirdağ ilçesine ise Nisan ayı içerisinde bir huzurevinin temeli atılacak. Bolvadin ilçemize de bir huzurevini en kısa zamanda kazandıracağız” dedi.

“Yaşlılara hizmet vefa borcudur”

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ise toplumsal hayata büyüklerin yön verdiğini söyledi. Yıldırım, “Değerli büyüklerimiz, sizler örf, adet, anane gibi kültürel değerleri din, ahlak ve vicdan gibi manevi değerleri bizlere aktaran, bizlerin topluma faydalı, ahlaklı ve vicdanlı iyi yetişmiş bireyler olmamızı sağlamaya çalıştınız ve çalışmaya devam etmektesiniz. Tecrübelerinizi bizlere aktararak milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan sizlerin varlığı toplumumuzu daha da güçlü kılmaktadır. Kültürümüzde ve inancımızda aileye ve büyüklere saygı göstermek çok önemli bir yer tutmakta” diye konuştu.

Türk kültüründe ailenin mukaddesliğinin yanı sıra eli öpülesi büyüklerin bir o kadar mukaddes ve değerli olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

“Aziz milletimizin zengin kültüründen aldığı en önemli özelliklerinden biri de hiç şüphesiz büyüklerine duyduğu saygı, yaşlılara karşı merhameti ve sevgisidir. Yüce dinimiz İslam anne ve babaya ve de yaşlılara saygı, sevgi ve hürmet konuları üzerinde ehemmiyetle durmaktadır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hadisinde ‘herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse Yüce Allah’ta ona yaşlılığında hürmet edecek kimseleri var eder’ demiştir. Yaşlılarımıza ihtiyaç duyduğu desteği vermek insan onuruna yakışacak şartları hazırlayıp, sunmak yaşama sevincini kaybetmeden toplumla iç içe bir hayat sürmelerini sağlamak bizim için yalnızca bir sorumluluk değil aynı zamanda da bir vefa borcudur. Unutulmamalıdır ki hepimiz bir gün yaşlanacağız hayatlarının büyük bir kısmını topluma ve ülkesine hizmet ederek geçirmiş olan büyüklerimizi yaşlandıkları dönemde memnun etmek onur ve gurur vericidir.”

Açılış konuşmalarının ardından program AKÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından huzurevi sakinleri arasında resim, yap-boz ve dart alanlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Etkinlik, Afyonkarahisar Merkez Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin konseri ile sona erdi.

Programa Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Sağlık İl Müdürü Necip Yemenici, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Gülsün Ateş Doğan, Memur-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Abdülkadir Hız, AKÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO öğretim elemanları, öğrenciler ve huzurevi sakinleri katıldı.

21 Mart 2017, Salı 541 kez görüntülendi