Afyon CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) öğrencileri 2017 yılı 1. dönem sonu konserini Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneğinde (AKSAM) gerçekleştirdi.

Eğitmenliğini, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, Arş. Gör. Gonca Görsev ve Öğretim Elemanı Filiz Yıldız’ın yaptığı konserde, bütün öğrenciler piyano eşlikli eserlerini seslendirdiler.  CAKA öğrencilerinin tümüne piyanoda Okutman Fakı Can Yürük eşlik etti. AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Aylin Turamanlar’a ise babası Ozan Turamanlar gitarla eşlik etti.

CAKA Nedir?

CAKA Projesi, Türkiye’nin önde gelen keman virtüözlerinden Cihat Aşkın’ın keman çalmayı özendirmek ve yaygınlaştırmak, aynı zamanda da yetenekli genç kemancıların keşfedilerek uluslararası alanda kariyer imkânlarına yönlendirilmesini amaç edinen keman eğitim projesidir. Proje çerçevesince, ülkemizin tüm şehirlerinde formal keman eğitimi ortamlarında (konservatuvar ve müzik okulları vb.) bilinen ve henüz formal keman eğitimi ile tanışmamış ancak keman çalma yetisini keman çalma yeteneğine dönüştürme potansiyelindeki kemancı adaylarını bulup; uluslararası performans ve müzik ortamlarına yönlendirmeyi amaçlamaktadır.Türkiye’de aktif 10 şubesi bulunmaktadır. CAKA Şubeleri 3 er aylık dönemlerde 10 ders+1 masterclass ve 1 konser gerçekleştirir. Dersler genellikle bireysel olarak haftada 1 saat yapılır. CAKA öğrencisi konçerto da çalabilir, halk türküsü de söyleyebilir.

27 Mart 2017, Pazartesi 472 kez görüntülendi