Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından nesli tükenmekte olan endemik türlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi Park Afyon AVM’de açıldı.

AKÜ Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, serginin 3 yıl süren çalışma neticesinde çekilen fotoğraflardan oluştuğunu belirtti. Erişmiş, “Fotoğraf sergimiz ilk olarak 6 Nisan 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezinde açıldı. Fotoğraf sergimizi şimdi de Park Afyon Alışveriş Merkezinde (AVM) halkımızın beğenisine sunduk. Sergide yer alan fotoğraflar 4 akademisyen tarafından çekildi. Fotoğraflarda genellikle fauna ağırlıklı türler üzerinde çalıştık. Bunu flora ve memeli türlerine detaylandırarak Afyonkarahisar halkına sergilemeye özen göstereceğiz. Bundan sonraki çalışmalarımız fotokapan ve türlerinin izlenmesi yönünde devam edecek” diye konuştu.

Afyonkarahisar zengin biyoçeşitliliğe sahip

Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen ise Bülent Ecevit Üniversitesinden Afyonkarahisar ilinde yaşayan memeli hayvanları çalışmak için projeye dahil olduğunu ifade etti. Sözen, “Fotoğraf sergisi ağırlıklı olarak Afyonkarahisar ilinin biyoçeşitliliğinden derlenmiş olan fotoğraflardan oluşuyor. Sergimiz 3-4 sene önce Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından desteklenen proje ile Afyonkarahisar’ın biyoçeşitliliğinin belirlenmesi çalışmasına dayanıyor. O dönemde çekmiş olduğumuz fotoğraflar ve belirlemiş olduğumuz türlerle zengin bir envanterin var olduğunu ortaya koyduk. Afyonkarahisar’ın zengin biyoçeşitliliğini tanıtmak ve farkındalık oluşturmak için bir sergi hazırlamayı uygun bulduk” ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü Çevre Mühendisi Serpil Taşpınar fotoğraf sergisiyle Afyonkarahisar’ın biyoçeşitlilik envanter çalışmasını tamamladıklarını kaydetti. Taşpınar, “Şu anda flora ve fauna türlerini izleme çalışması yapıyoruz. Bunu da AKÜ Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte yapıyoruz. Bu kapsamda Afyonkarahisar’ın endemik türleri özellikle ön planda izleniyor. Bu sergide de değerli hocalarımız tarafından fotoğraflanan gözlenen türler ön plana çıkartıldı. Bu vesile ile halkımız endemik türler hakkında bilgi sahibi olabilecek” dedi.

Sergi, 7 Nisan- 9 Nisan 2017 tarihleri arasında Park Afyon AVM’nin 1. katında gezilebilecek.

 

07 Nisan 2017, Cuma 533 kez görüntülendi