Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 10. Ulusal Çocuk Koroları Şenliği düzenlendi.

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen şenliğe Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Mustafa Apaydın, Telek Doğum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Telek, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Funda Türkmen ve çok sayıda izleyici katıldı.

Şenliğin açış konuşmasını yapan Telek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Telek, insanların çocukluklarına baktıklarında ilk akla gelenin güzel anılar olduğunu söyledi. Telek, “Çocukluğumuza baktığımızda aklımıza ilk gelen yaşadığımız güzel anılar ve anlardır. Toplumsal ve insani değerleri genellikle çocukluk yaşlarında alırız. Bu nedenle bu şenliğin hazırlanmasında büyük emekleri olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen ve eşleri Doç. Dr. Emel Funda Türkmen’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bugüne kadar birçok toplantıya katıldığını ifade eden Telek, “Bu kadar çok toplantıya katılmış biri olarak bu salonda aldığım keyfi başka hiçbir yerde almadım. Şenliğimizde geleceğimiz olan çocuklarımız beraber şarkı söylemeyi, beraber yaşamayı ve paylaşmayı öğrenecek. Bu bizim için fevkalade önemli. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyadaki tek çocuk bayramı. Bu bayram Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağanıdır. Bu nedenle 23 Nisanın şenlik olarak kutlanması bizi fevkalade mutlu ve memnun ediyor” diye konuştu.

36 koro sahne aldı

AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Funda Türkmen ise ulusal çapta düzenlenen şenliğin çocukları ve müzikseverleri 10. kez bir araya getirdiğini kaydetti. Türkmen, “Bu yıl 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğimizin 10.’sunu düzenliyoruz. Çocuklar hep birlikte şarkı söylüyorlar. Onlar için oldukça güzel bir disiplin. Koroyla birlikte sahneye çıkarken büyük bir öz güven kazanıyorlar. Eğitim açısından da çok değerli ve burada iyi bir eğitim alıyorlar. Afyonkarahisar dışında 12 farklı ilden korolar şenliğe katılıyor. Denizli, Kütahya, Uşak, İzmir illerinden gelen korolar var. Her yıl bu koroların sayısı artıyor. Bu yıl 36 koro sahneye çıkacak” ifadelerini kullandı.

Çocuklar geleceğe güvenimizi artırıyor

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da şenliğin 2007 yılından beri düzenlendiğini belirterek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak 2007 yılından beri çocuk koroları şenliği etkinlikleriyle kutluyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı bu sahnede her yıl izliyor ve onların gözlerindeki ışıltı ile geleceğe olan güven duygularımızı perçinliyoruz” dedi.

Solak, şenliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülke olarak sıkıntılı günler atlattık. Allah bize böyle sıkıntılı günleri bir kez daha yaşatmasın. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Müzik bu alanda özellikle sıkıntılı dönemi yaşamamanın yolu açısından önemli faktörlerden biri. İyi bir eğitimden geçen çocuklarımız müzikle, sanatla ve disiplinle öğrendiğinden daha iyi bir sonuç alabiliyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak neşe ve disiplini her yıl sahnelere taşımanın güzelliğini ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Konuşmasında ailelere de hitap eden Solak, “Çocuklarınızı sahnede görmek büyük bir keyif. Yaptıkları toplumumuzun mayasını güçlendirecek bir etkinlik. Birbirine kenetlenmelerini sağlayacak değerli bir çalışma. Onları desteklediğiniz için sizleri tekrar tebrik ediyorum. Ayrıca Sayın Milletvekilimiz Dr. Mehmet Telek’in katkılarıyla bu yıl konusu ‘Vatan’ olarak belirlenen ‘Nurten Anne Çocuk Şarkıları Yarışmasıyla’ eğitim müziği dağarcığının gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şenlik kapsamında bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Nurten Anne Çocuk Şarkıları Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri il protokolü mensupları tarafından verildi. Dereceye giren şarkılar ise Doç. Dr. Emel Funda Türkmen’in şefliğinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Çoksesli Korosu tarafından seslendirildi.

 

22 Nisan 2017, Cumartesi 754 kez görüntülendi