Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsa Sağbaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Arslan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Dündar ve Doç. Dr. Saliha Handan Yıldız ile beraber Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı.

Öğrencilerin fotoğraflarından oluşan slayt gösterilerinin yapıldığı törende ilk konuşmayı Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Ahmet Ünal yaptı. Daha sonra konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Arslan ise fakülte ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, “Bu dönem 118 öğrencimizi mezun ediyoruz ve şu anda öğrenim gören toplam öğrenci sayımız 920’dir. Fakültemizde 20 profesör, 31 doçent, 54 yardımcı doçent, 3 öğretim görevlisi, 4 uzman ve 166 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 278 akademik personel ile eğitim öğretime devam etmekteyiz” dedi.

AKÜ olarak hem doktor adayı öğrencilere yetkin bir eğitim vermek istediklerini hem de ülkeye yararlı bireyler kazandırmak istediklerini ifade eden Arslan,  “Misyonumuz; insana saygıyı ve hizmeti temel alan, her biri kendi alanında iyi yetişmiş, çağa uygun, aşırılıktan uzak, ülke ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde tıp doktoru ve eğiticilerini yetiştirmektir. Vizyonumuz ise ulusal ve uluslararası bilimsel düzeyde tanınan, tıp eğitimi ve öğretiminde yetkinliği kabul edilen, ülkemiz sağlık protokollerinin oluşmasında ve geliştirilmesinde öncü bir fakülte olmaktır. Bu yıl itibariyle de Türkiye’deki 84 tıp fakültesi arasında Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) temel alındığında Türkiye’de 14. sıradayız” diye konuştu.

AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsa Sağbaş ise mezuniyet törenindeki en mutlu kişilerin mezun doktor aileleri olduğunu dile getirerek, “Mezun aileleri olarak tüm gayretinizle ve sabrınızla mücadele ettiniz, yılmadan ve usanmadan çocuklarınızı desteklediniz. Çoğu zaman kendi önceliklerinizden vazgeçerek onların yaşama sımsıkı tutunmaları ve kendi ayakları üzerinde durmaları için var gücünüzle çalıştınız. Hepinizi bu desteklerinizden dolayı yürekten kutluyoruz” dedi. Mezun olan doktorlara da seslenen Sağbaş, “Bir üniversite mezunu olarak alacağınız diploma, eğitim alanınızla ilgili her şeyi bildiğinizin ve yapabileceğinizin garantisi değildir. Diploma, sizin belirli bir sürede belirli bilgileri ve becerileri aldığınızı gösteren bir belgedir. Bilme ve yapabilme konusundaki tek garanti sizlersiniz. Potansiyelinizin, bilgi ve yeteneklerinizin farkında olmanız, bunları geliştirmek için sürekli çaba göstermeniz en büyük gücünüzdür” şeklinde konuştu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Tıp Sağlık Komisyonu Toplantısı nedeniyle törene katılamayan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Yönetici ve öğretim üyesi olarak ülkemiz hekim ordusuna siz değerli 118 genç hekimi katmaktan büyük onur duyuyorum. Sizlerin fakültemizde 6 yıl boyunca zorlu bir eğitim sürecinden geçtiğinize, iyi bir eğitim aldığınıza ve birinci basamak hekimlik düzeyinde bilmeniz gereken her şeyi öğrendiğinize ve görev yapacağınız yerlerde başarılı olacağınıza inancım tamdır. Çünkü sizler insan sağlığını korumayı amaçlayan, geliştiren ve tedavi eden insan odaklı bir tedavi aldınız. Kutsal bir mesleğin icracıları olarak, tüm olumsuzluklara karşılık, titiz bir şekilde ve çok çalışarak görevinizin hakkını vereceğinizi, ayrıca sizlere önümüzdeki süreçte yapılacak Tıpta Uzmanlık Sınavlarında (TUS) da aynı başarıyı göstererek alanında uzman hekimler olarak göreceğimize yürekten inanıyorum.”

Konuşmaların ardından AKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar tarafından mezun olan genç hekimlere “Hipokrat Yemini” ettirildi. Mezuniyet töreninde dönem birincisi Ahmet Ünal, mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından üniversite protokol mensuplarınca genç hekimlere temsili mezuniyet belgeleri verildi.

Mezuniyet töreni doktorların topluca kep atmalarının ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

24 Mayıs 2017, Çarşamba 601 kez görüntülendi