Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle AKÜ Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltıda Afyonkarahisar’da görev yapan medya mensupları ile bir araya geldi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda basın mensuplarının onuruna verilen kahvaltıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hilmi Uçan, Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Prof. Dr. İsa Sağbaş, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Basın Yayın Enformasyon Afyonkarahisar  İl Müdürü Cemil Paslı, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğlu ile Afyonkarahisar’da basın-yayın hayatını sürdüren gazete, televizyon, radyo ve internet medyasının çalışanları ve temsilcileri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kahvaltı programına devam ettiklerini söyledi. Abdioğlu, “Sayın hocamız göreve geldiği süreçten itibaren basın yayın organları ile her zaman barışık olmuş, üniversitemizin kapılarını sonuna kadar açmıştır. Üniversitemizde ciddi bir geçiş ve gelişim süreci yaşandı. Bu geçiş ve gelişim sürecinde Afyonkarahisar basını da olumlu anlamda katkı alacağına eminim” dedi.

“Yönetim olarak basın mensuplarına eşit mesafedeyiz”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basını üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla, Türk toplumunun gelişmesinde, ilerlemesinde önemli mesafeler alınarak, demokratik ve çoğulcu yapının geliştiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş ve demokratik bir dünya devleti olma iddiasının temel dayanaklarından birinin bağımsız ve güçlü bir basın olduğunu ifade eden Solak, “Basın; hitap ettiği toplumun aynası ve toplumu oluşturan fertlerin doğru haber alma ve doğru bilgilenme hakkının teminatıdır. Kamuoyunun duygu ve düşüncelerini objektif ve tarafsız olarak yansıtmak suretiyle, demokrasinin tam işlerliğinin gelişmesine katkıda bulunur. Basınımız, toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesinde ve korunmasında da çok önemli görevler ifa etmektedir” dedi.

 Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetimi olarak basın özgürlüğüne önem verdiklerini söyleyen Solak, şöyle devam etti:

“İlimizde faaliyet gösteren bütün basın kuruluşlarına eşit mesafedeyiz ve tarafsızız. Üniversitemizin kapıları, tüm bilimsel, kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif etkinliklerimizde basınımıza her zaman sonuna kadar açıktır. Ayrıca basın bültenlerimiz aracılığıyla da faaliyetlerimizi ve çalışmalarımızı iletme gayretindeyiz. İlimizdeki tüm basın yayın kuruluşlarımızın, kamu yararını ilgilendiren konularda halkımızı doğru bilgilendirmede, kamuoyu oluşturmada, alınan tedbirlerin, getirilen yeniliklerin kamuoyuna yansıtılmasında gösterdiği duyarlılığın takdirle karşılandığını bilmekteyim. Bu önemli kamu hizmetini yerine getiren, gece ve gündüzünü halkımızın doğru haber almasına adayan bütün basın mensuplarımızın bu gayret ve çabalarını takdir ediyor,

Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 109. Yıl Dönümü’nü kutluyorum. Sağlıklı ve sansürsüz nice yıllar diliyorum.”

 12 bin 324 öğrenci kontenjanı onaylandı”

 Afyon Kocatepe Üniversitesinin akademik ve idari çalışmaları hakkında bilgiler veren Solak, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için 12 bin 324 öğrenci kontenjanın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandığını söyledi. Solak, “Eğitim bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, mühendislik bilimleri, temel bilimler, matematik bilimleri, sağlık bilimleri alanında ön lisans düzeyinde 5 bin 483, lisans düzeyinde 5 bin 801, lisansüstü düzeyde bin 40 ve yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere 12 bin 324 kontenjan YÖK tarafından onaylanmıştır” diye konuştu.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk defa öğrenci alacak programların açıldığı ifade eden Solak, şunları söyledi:

“Afyon Sağlık Yüksekokulu fizyoterapi ve rehabilitasyon ikinci öğretim, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bankacılık ve sigortacılık birinci ve ikinci öğretime öğrenciler alacağız. Fen-Edebiyat Fakültesi kimya bölümüne bu sene yoğun çalışma ile öğrenci alma başarısını gösterdik. Afyon MYO’da raylı sistemler programını kurmayı başardık. Öğretim üyesi atadık ve öğrenci almayı da başardık. Bayat MYO’da laboratuvar ve veteriner sağlık bölümüne, Bolvadin MYO’da gıda teknolojisi bölümüne, Çay MYO’da çocuk gelişimi ikinci öğretimine öğrenci almayı başardık. Sandıklı MYO halkla ilişkiler, Sultandağı MYO otobüs kaptanlığı, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu sosyal hizmetler bölümüne de öğrenci almayı başardık. 500 yeni öğrenci daha buraya gelip bizden eğitim alacaklar. Lisansüstü eğitim alanında sosyal bilimler enstitüsünde turizm işletmeciliği doktora programını açtık. Sağlık, termal turizminin gündemde olması nedeniyle bu doktora programını açtık. Kamu yönetimi doktora programı, mali hukuk tezsiz yüksek lisans programı, Çağdaş Türk Lehçeleri yüksek lisans programı, sağlık bilimleri enstitüsünde veteriner anatomi, cerrahi hastalıkları hemşirelik, doğum ve kadın hastalıkları hemşirelik ve laboratuvar hayvanları yüksek lisans programlarını YÖK’ten onaylattık. Bu sene öğrenci alacağız. Şuhut’a veteriner ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulunu kurduk. Sandıklı’ya lisans düzeyinde uygulamalı bilimler yüksekokulunu kurduk. Dinar’a 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksekokulunu kurduk. Rektörlük bünyesinde ise Yapı Malzemeleri Uygulama Araştırma Merkezi kurduk. Geçen Yıl Bolvadin Kırkgöz Kampüsünü tepeden tırnağa elden geçirdik. Ülkenin en güzel kampüslerinden biri oldu. Bu sene ise Çay MYO ile Sultandağı MYO’nun tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz. Önümüzdeki yıl ise Emirdağ MYO’nda kalan ihtiyaçlar ile Bayat MYO’nu tamamlayacağız.”

“80 milyonluk yatırım yapacağız”

30 bin metrekare kapalı alana sahip Onkoloji ve Hematoloji Hastanesinin Ekim 2017 tarihinde hizmete açılacağını söyleyen Solak, şöyle devam etti:

 “Yataklı kanser hasta tanı ve tedavi hizmetleri bu bölge ve ülkemiz için de önemli. Türkiye’de yılda 175 bin kişi kansere yakalanıyor. Günde 145 kişi kansere yakalanıyor. İl olarak da Afyonkarahisar’da ortalama 4-5 kişinin kansere yakalandığını öngörüyoruz. Yine karşıdaki camimizin yanında 20 bin metrekareyi aşkın Afyon MYO binası bitecek. Ekim ayında onu da hizmete açıyoruz. Ali Çetinkaya’daki Meslek Yüksekokulunun tümünü taşıyoruz. Şehir merkezinde eski devlet hastanesinin yanındaki sağlık hizmetlerini de Afyon MYO’nun boşalttığı binaya taşıyoruz. Kampüslerimiz tematik kampüs haline geliyor. Turizm Fakültemizin, turizm açısından önemli olan ilk tesisi bitti. Zafer Kalkınma Ajansı ile beraber bitirdik. Ekim ayında onu da açıyoruz. Şuhut’un yeni binası Türkiye’de ilk defa Nisan ayında temeli atılıp, Ağustos ayında hizmete açılacak. Öğrenci kulüplerine bir bina teslim edeceğiz. Onlara bir de 70 kişilik toplantı salonu yaptık. Onu da hizmete açıp, öğrenci kulüplerine dağılımını yapacağız. Artık Kulüpler binamız da olacak. Emirdağ MYO’nda kapalı spor salonunu bitirdik, hizmete açmak için bekliyoruz. Teknopark ise 1 yıldır faaliyette. 16 projenin üretildiği 16 firmanın hizmet verdiği bir düzeye ulaştık. Yeni projeler ve yeni firmalar bekliyoruz. Yatırım faaliyetlerine gelince 2017 mali yılı içinde Ocak ayında 71 milyon 806 bin Türk Lirası ile yatırıma başladık. Yılsonu 80 milyonluk yatırım harcaması yapmış olacağız. 7 senenin en büyük yatırımları olacak. 2011 yılından bu yana hiç 45 milyonun altına düşmedik.”

Basın mensupları ile toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

 

 

25 Temmuz 2017, Salı 445 kez görüntülendi