Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özkaymak, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Tiryakioğlu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir 20 Temmuz 2017 günü Bodrum ile Kos adası arasında meydana gelen 6.6 (Mw) büyüklüğündeki deprem sonrası deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

04-05 Ağustos 2017 tarihlerinde Bodrum yarımadası ve Karaada’da yapılan çalışmalarda çok sayıda sismogravitasyonal yüzey deformasyonları tespit edildiğini açıklayan bilim insanları, deprem sırasında deformasyona uğrayan binalarda ve binaların kurulu olduğu zeminlerde gözlemler yaptıklarını ifade ettiler. Bölgenin güncel tektonik hareketlerini ve güncel gerilmeleri GPS ölçümleri ile de takip ettiklerini söyleyen bilim insanları, elde edinilen verileri (Slip distribution and source parameters of the 20 July 2017 Kos earthquake (Mw:6.6) from GPS observations) GPS gözlemlerinden 20 Temmuz 2017 Kost depreminin (Mw: 6.6) kayma dağılımı ve kaynak parametreleri başlıklı makalede toparlayarak yayınlanmak üzere SCI kapsamındaki Geodinamica Acta isimli dergiye gönderdiler.

Bilim insanları, Gökova Körfezi ve yakın civarında devam eden sismik etkinliği gözlemlemeye devam ettiklerini de ifade ettiler.

22 Ağustos 2017, Salı 459 kez görüntülendi