Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) eğitim gören ve Afyonkarahisar’ın yurt imkanlarından faydalanan öğrencilere daha huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı oluşturmak adına yapılan güvenlik toplantısı Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında AKÜ Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Tutulmaz’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Belediye Başkanı Vekili Sabri Demirkapu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş ile ilgili kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldılar.

Toplantıda AKÜ hakkında bir bilgilendirme sunumu yapan Rektör Solak, AKÜ’nün öğrenci sayısı, personel durumu, fiziksel imkanları, akademik birimleri ve devam eden yatırımlarını anlattı. Solak, sunumun ardından katılımcıların sorularını da cevapladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz “Önümüzdeki haftadan itibaren hem üniversitemiz eğitim öğretime başlıyor, hem de diğer tüm eğitim öğretim kurumları çalışma ve faaliyetlerine başlıyor” dedi. Tutulmaz, AKÜ’nün 50 bine yakın öğrencisi olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin ilimizde karşılaşabilecekleri güvenliğinden, barınmasına kadar her türlü problemleri değerlendireceğiz. İlgili tüm kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri buradadır. Bu kurumlar toplantımızla alakalı üzerine düşen görevi en iyi şekilde kavrasın ve gerekenin en iyisini yapmak için gayret etsinler. Bu anlamda ilimizde öğrenim görecek öğrencilerimize başarılarının devamını dilerken, onların en iyi şekilde, güvenli ve huzurlu bir eğitim öğretim görmeleri için Valiliğimiz başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlar vesilesiyle gereken her türlü çalışma ve faaliyetleri içerisinde olacağız” diye konuştu.

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkililerince üniversite yerleşkesi, yurtlar ve çevresi için alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgiler verdi.

Sunumların ardından söz alan Tutulmaz, öğrencilerin başta barınma ortamlarının sağlanmasının yanında güvenli bir ortam oluşturulması için toplantı yaptıklarını hatırlatırken, bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli bir çalışma sergileyerek öğrencilerin, okul ve yurtlarına giriş çıkışları başta olmak üzere tüm tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

Eğitimin aksamaması ve öğrencilerin güvenliklerinin sağlanması için özel güvenlik, jandarma ve emniyet ekiplerinin AKÜ yetkilileri ile koordineli bir şekilde çalışmasının gerektiğini vurgulayan Tutulmaz; yurtlara giriş çıkışlar, yol ve asayiş uygulamaları konusunda da yoğunlaşılmasının yanı sıra trafik ve ulaşım tedbirlerinin de alınması gerektiğini söyledi.

Son olarak gündemde bulunan konuların görüşülmesi ve akabinde kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve temennileriyle toplantı sona erdi. Toplantının ardından Tutulmaz, Solak ve beraberindeki heyet Erenler mahallesini ziyaret ederek, burada kalan öğrenciler ve hizmet veren esnafla bir süre görüştüler.

13 Eylül 2017, Çarşamba 432 kez görüntülendi