Afyonkarahisar’da unutulmaya yüz tutmuş meslekler, Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) oluşturulan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen serginin danışmanlığını AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Grv. Hayati Ulusay yaparken, yürütücülüğü AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Suat Tekin, araştırmacılığı ise Abdulsamed Ağca tarafından gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar’da yer edinmiş ve ölmeye yüz tutmuş el sanatlarının kalan örneklerini fotoğraflamaya çalıştıklarını ifade eden Öğr. Grv. Ulusay, “Araştırmalar ile ortaya çıkan ve ölmeye yüz tutmuş meslek erbaplarının bulunduğu yerlerde çekimler yapmaya başladık. Örneğin keçecilik son zamanlarda canlanıyor gibi görünse de geleneksel olarak yapıldığı yer yok” diye konuştu. Farklı el sanatlarına da sergide yer verdiklerini dile getiren Ulusay, “Bunlardan bir tanesi de meşhur Bayat kilimleri, onlarla ilgili olarak Bayat’ta çekimler yapıldı. Ardından örnek olması için Bolvadin’de hasır sedir ve koltuk yapımına ilişkin atölyelerde çekimler yaptık. Yine Afyonkarahisar merkezde yer alan demirci, bıçakçı, saat tamircisi hatta deri işleme atölyelerini fotoğraflamaya çalıştık ve sergide de bundan örnekler sunduk” dedi.

Atatürk Kongre Merkezi sergi salonunda düzenlenen ve 48 eserin yer aldığı sergi, 29 Eylül 2017 Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

26 Eylül 2017, Salı 690 kez görüntülendi