Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kocatepe Bisiklet Topluluğu (KOBİT) 40 öğrenci ile birlikte Afyon Devlet Parkında etkinlik gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığının fiziksel aktiviteyi teşvik amaçlı olarak Afyon Kocatepe Üniversitesine dağıtmış olduğu bisikletler ile Afyon Devlet Parkına ulaşan öğrenciler, voleybol oynayarak vakit geçirdi.

2015 yılından itibaren bisiklet sporunu sevdirmek için birçok aktivite içerisinde yer aldıklarını ifade eden KOBİT Akademik Danışmanı Arş. Grv. Dr. Yunus Emre Yüksel, “Sosyal sorumlulukların bilincinde olan topluluk üyeleri 2015 ve 2016 yılında Dinar ilçesinin Avşar köyünde her yıl yapılan ağaç dikme şenliklerine Afyonkarahisar’dan bisikletleri ile giderek katılmıştır. Bunun dışında Sağlık Bakanlığı’nın organize ettiği ‘Kalbin İçin Pedalla’ etkinliğini de 3 yıldır Afyonkarahisar’da düzenlemektedir” diye konuştu. Bisikletin temiz ve ekonomik bir ulaşım olduğunu insanlara anlatmak istediklerini vurgulayan Yüksel, bisiklet yollarının yapımının yaygınlaşması için girişimlerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

18 Ekim 2017, Çarşamba 517 kez görüntülendi