Educaturk tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Afyonkarahisar Üniversite Tanıtım Fuarı düzenlendi.

AKÜ BESYO Spor Salonunda düzenlenen fuarın açılışı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez’in katıldığı törenle gerçekleştirildi. Solak ile Dinçgez ve beraberindeki heyet üniversite stantlarını tek tek ziyaret ederek öğrencilerle ve fuar katılımcıları ile sohbet ettiler.

AKÜ’nün ilk defa ev sahipliği yaptığı fuarda 5 devlet üniversitesinin yanında 10 vakıf üniversitesi de öğrencileri bilgilendirmek için stant açtı. 5 bin öğrencinin katılarak üniversite eğitimlerini yön verecekleri fuarda, Afyonkarahisar merkez ve ilçelerden toplam 85 farklı liseden öğrenci fuarı ziyaret etti.

Üniversite sınavına girecek öğrencilerin okumak istedikleri üniversiteleri daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla, AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) gerçekleştirilen fuarda öğrenciler ve eğitimciler, üniversitelerin eğitim-öğretim imkânları,  yaşam alanları ve şehir hakkında bilgilendirildi. Toplam 15 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen fuarda çok sayıda orta öğretim öğrencisinin kariyer planları hakkındaki soruları cevaplandırıldı.

Fuar, 03 Kasım 2017 tarihinde sona erecek.

02 Kasım 2017, Perşembe 457 kez görüntülendi