Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ortaklığında Ahmet Selçuk İlkan’ın “Sanatta 40.Yıl Konseri ve Kutlama” gecesi düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ile beraber çok sayıda sanatsever katıldı.

Gecenin açış konuşmasını gerçekleştiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ahmet Selçuk İlkan’ın Türkiye’de sanatın gelişmesinde önemli çalışmalara imzalar attığını ifade etti. İlkan’ın tanındığı ilk günden beri Türkiye’nin en seçkin bestekâr ve yorumcularıyla çalıştığını dile getiren Solak, “1975 yılında Hayat Dergisinin düzenlediği şiir yarışmasında aldığı birincilik ödülüyle sanatın, kültürü ve şiirin karışımı olan ve profesyonel kimliği ile tanınan ve lise yıllarından itibaren çeşitli sanat dergilerinde şiirleri yayınlanan sanatçımızı bugün aramızda, üniversitemizde görmekten büyük mutluluk duymaktayız” dedi.  Ahmet Selçuk İlkan’ın sanat hayatı süresince 1000’in üzerinde eseri olduğunu söyleyen Solak, “Bu eserleri Türkiye’nin en seçkin yorumcular seslendirmiştir. Sayın İlkan’ın en önemli özelliklerinden birisi de ilk melodili şiir akımını başlatmış olmasıdır. Kahır Mektubu, Anılar, Bir Gülü Sevdim, Gözler Kalbin Aynasıdır gibi dillerimizde ve gönüllerimizde yer edinen sayısız eseri inanıyoruz ki Türk Müzik Kültüründe önemli yapı taşlarından olacak ve hiç unutulmayacaktır” diye konuştu.

Sanatta 40. yıl onur gecesinde AKÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası eşliğinde Öğr. Gör. Yıldırım Aktaş, Ahmet Selçuk İlkan’ın eserlerini seslendirirken, sonrasında sahne alan Ahmet Selçuk İlkan ise en seçkin şiir ve şarkılarını sanatseverler ile paylaştı. Gerçekleşen konser sonunda İlkan’a Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından sanatta 40. yıl onur plaketi, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından teşekkür belgesi, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından çiçek takdim edildi.

02 Kasım 2017, Perşembe 562 kez görüntülendi