Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü öğretim elemanları tarafından “Boyut” (Aspect) adlı seramik sergisi açıldı.

Toplam 16 adet eserin yer aldığı serginin açılış törenine, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, AKÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, AKÜ öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Dokuz seramik sanatçısının eserinin yer aldığı sergide, seramiğin uzayda bir hacim ve biçim oluşturduğu olgusuna vurgu yapmak için seramik sergisinin ismini “Boyut” olarak belirlediklerini söyleyen sanatçılar, seramiğin; çömlek ürünleri, sofra eşyası, sağlık gereçleri, inşaat malzemesi, yüksek teknoloji ürünü olarak hayatımızın içinde farklı boyutlar ile malzeme olması  özelliğinin yanı sıra sanatsal ifade aracı olarak da bir boyuta sahip olduğunu ifade ettiler.

Sergi 29 Aralık 2017 tarihine kadar AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü GSF Seramik Bölümü koridorlarında sanatseverlere açık olacak.

30 Kasım 2017, Perşembe 443 kez görüntülendi