Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Senato Toplantısı Çay Meslek Yüksekokulunda (MYO) gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilgili komisyon ve birimlerden gelen gündem maddeleri senato üyeleri tarafından değerlendirilerek karara bağlandı.

Senato toplantısı öncesi tarihi Taşhan’da yemek programı düzenlendi. Programda konuşma yapan Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız, meslek yüksekokullarının ilçelere hem sosyal hem ekonomik yönden katkılarının büyük olduğunu belirtti.

AKÜ Çay MYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Koçak ise ÇAY MYO’nun tarihçesi ve fiziki durumundan bahsetti. Koçak, “Çay Meslek Yüksekokulumuz 1994-1995 Akademik yılında inşaat ve makine resim konstrüksiyon programları ile faaliyete başlamıştır. 2002-2003 Öğretim yılında Elbiz mevkiindeki hizmet binasına taşınmıştır.  Fiziki durumundan bahsedersek, 14 adet derslik, 1 adet çizim salonu, 1 adet pan donanımlı bilgisayar laboratuvarı, 1 adet kütüphane, 1 adet yemekhane, 720 metrekarelik kapalı alana sahip 1 adet uygulama atölyesi bulunmaktadır” diye konuştu.

“Bütün MYO’ların ihtiyaçları giderilecek”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise AKÜ hakkında bilgiler vererek AKÜ’nün 49 bine yakın öğrencisi 3 bini aşkın akademik ve idari çalışanı olduğunu söyledi. AKÜ yönetimi olarak şehir merkezindeki kampüsler tepeden tırnağa yenilediklerini ifade eden Solak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye’de ilk defa kampüslerimizi termal ısınmaya geçirdik. Doğalgaz ve kömür yok tamamen termal su ile ısınmayı sağlıyoruz. Onu dışında termal suyun şehrimize ve ilçelerimize katkısı için ısınma da tedavi de termal seracılıkta elektrik üretimi gibi her alanda destekliyoruz. Son üç senedir Dinar, Sandıklı, Bolvadin ilçelerindeki okullarımıza ilişkin değişik ihtiyaçları giderdik. Bu sene ise Çay ve Sultandağı ilçesindeki meslek yüksekokullarımıza ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Çay MYO’na 30 yeni bilgisayar alarak bilgisayar laboratuvarını yeniledik. Yeni yılda yine 30 bilgisayar daha vereceğiz. Yeni bir yemekhane, konferans salonu ve drama salonunu içeren bir bina daha inşa edeceğiz. Her ilçemizdeki bütün meslek yüksekokullarının ihtiyaçlarını da gidereceğiz.”

Yemekten sonra AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Çay Kaymakam V. Ömer Faruk Özdemir, Çay Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı, AKÜ senato üyeleri ile birlikte Çay MYO bilgisayar laboratuvarı ve drama salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından fakültelerine birincilikle yerleşen öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yerleştikleri fakülteleri birincilikle kazanan Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı bölümüne yerleşen Ayşe Nur Akbaş, İslami İlimler Fakültesine yerleşen Ayşegül Çiftçi, Tıp Fakültesine yerleşen Hayrunisa Atalan, Veteriner Fakültesine yerleşen Hatice Sayan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine yerleşen Merve Döne Yıldırım’ı tebrik etti.

Senato toplantısının ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve senato üyeleri Sultandağı ilçesine giderek Sultandağı MYO’da tamamlanan çalışmaları yerinde incelediler.

13 Aralık 2017, Çarşamba 712 kez görüntülendi