Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Afyonkarahisar Sınav Koordinatörlüğü tarafından 30 Haziran – 1 Temmuz 2018 günlerinde gerçekleştirilecek olan 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan ÖSYM İl Sınav Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Mutlu, yapılacak olan YKS ile ilgili bilgiler verdi. Mutlu, yabancı dil sınavı dahil olmak üzere YKS’nin 3 oturumda gerçekleştirileceğini belirterek “Türkiye’de 2 milyonun üzerinde, ilimizde ise 16 bin kadar öğrencimiz bu sınava girecek. Afyonkarahisar’da sınavın ilk oturumu 53 binada, ikinci oturum ise 46 binada gerçekleştirilecek. Yabancı dil sınavı ise 4 farklı binada gerçekleştirilecek. Engelli adaylar için ise AKÜ Teknoloji Fakültesi tahsis edilmiş durumda” dedi.

Toplantıda sınav giriş çıkışlarıyla ilgili bilgiler veren Mutlu, “Sınav binasına girişler saat 10’a kadar devam edecek. Salonlara girişler sınav başlangıç saati olan 10.15’e kadar devam edecek. Yabancı dil sınavında ise adayların bina girişleri için son saat 15.30, salona ise sınav saati olan 15.45’te girebilecekler. Ayrıca adaylar ve görevliler, veriliş tarihine bakılmaksızın üzerinde resim ve mühür bulunan geçici kimlik belgesi ile sınava alınacaktır” şeklinde konuştu.

28 Haziran 2018, Perşembe 514 kez görüntülendi