Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından Cebir Çalıştayı düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezi Çiğiltepe konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Başer ile beraber çok sayıda öğretim elamanı ve öğrenci katıldı.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Fen Edebiyat Fakültesinin önemli faaliyetlere ev sahipliği yapmaya başladığını ifade etti. Cebir Çalıştayı ile beraber 2017 yılı Ekim ayında düzenlenen Türk Dili Çalıştayının akademisyenler için çok güzel çalışma ortamı oluşturduğunu dile getiren Yaramış, “Bu birkaç ay içerisinde fakültemizin düzenlediği ikinci çalıştay. Daha önce de Türk Dili Çalıştayını yapmıştık. Bu açıdan, akademik faaliyetler bakımından fakültemiz gittikçe ivme kazanmaktadır” diye konuştu. AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi ile ilgili de bilgiler veren Yaramış, “1992 yılında fakültemiz kuruldu, 1993 yılında da eğitim ve öğretim faaliyetlerine başladık. Matematik bölümümüz ise fakültemizin en eski bölümlerinden birisidir. Şu an da normal öğretim öğrencilerimiz eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmekle beraber, yüksek lisans ve doktora programlarımızda da öğrencilerimize eğitim vermeye devam ediyoruz” dedi.

Açış konuşmasının ardından başlayan çalıştayda Doç. Dr. Sultan Eylem Toksoy ve Yrd. Doç. Dr. Fatma Kaynarca “Quiver Temsilleri”, Prof. Dr. Derya Keskin Tütüncü “Cluster Cebire Giriş”, Doç. Dr. Mesut Şahin ise “Quiver Çeşitlemleri” sunumlarını gerçekleştirildi.

Çalıştay, 2 Şubat 2017 tarihinde sona erecek.

29 Ocak 2018, Pazartesi 743 kez görüntülendi