Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı ve Meslek İçi Eğitim Semineri kapsamında Afyonkarahisar’da bulunan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil ve beraberindeki heyet Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret ettiler.

Makam ziyareti öncesinde AKÜ Şeref defterini de imzalayan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Afyon Kocatepe Üniversitesinin gelişiminden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ziyarette ayrıca AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak tarafından heyete Afyon Kocatepe Üniversitesi ile ilgili bilgiler verildi.

Ziyarette Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel, Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Mustafa Artuç, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş ile AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı da hazır bulundular.

Karşılıklı bilgi alış verişinin yapıldığı ziyaret sırasında AKÜ’nün kurulduğu günden bu zamana 50 bini aşan öğrenci sayısıyla Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında olduğunu ve Afyonkarahisar’da olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit nazik ev sahipliğinden dolayı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak’a teşekkürlerini iletti.

Makam ziyaretinin ardından 2018 yılında ilk mezunlarını vermeye hazırlanan AKÜ Hukuk Fakültesini gezen heyet burada sınıflara girerek hukuk eğitimi alan öğrencilerle sohbet ettiler. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada her dönemde hukukun toplumların vazgeçilmezi olduğunu anlattı. Heyet daha sonra Hukuk Fakültesi temsili duruşma salonunu ve AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı’yı makamında ziyaret ettiler.

 
23 Şubat 2018, Cuma 486 kez görüntülendi