Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konseyi ile öğrenci kulüp ve toplulukları tarafından “2018 Yılında 2018 Ünite Kan” projesi başladı.

2017 yılında 2017 ünite kan toplayarak, hem kan bağışı konusunda farkındalık yaratan hem de Kızılay’ın kan ihtiyacına cevap veren AKÜ öğrencileri, Türk Kızılay’ının desteği ile 2018 yılında 2018 ünite kan bağışında bulunmak için etkinlik başlattı.

Açılışı Fen Edebiyat Fakültesinde yapılan etkinliğe AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir ve AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir ile beraber çok sayıda öğrenci katıldı.

Bir damla kan bir can

2017 yılında düzenlenen kan bağışı kampanyasında beklentinin üzerine çıktıklarını ifade eden AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karakaş, “Bunu artık gelenekselleştirdik. Afyon Kocatepe Üniversitesinin geleneksel kan bağışı etkinliği diyebiliriz. Bir damla kanın bir can olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla yeni sloganımız ile birlikte kampanyamızı başlatmış oluyoruz. Bu kampanyanın başlamasında görev alan öğrenci konseyi başkanı ile kulüp ve topluluk başkanlarına ve üyelerine teşekkür ediyorum. Ana kumanda da yer alan Kızılay’a da özellikle teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

24 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek kan bağışı kampanyası kapsamında farklı fakülte ve kampüslerde Kızılay tarafından kurulacak stantlarda öğrenci ve personel kan bağışında bulunabilecek.

01 Mart 2018, Perşembe 439 kez görüntülendi