Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) Şef Rafet İnce tarafından “Gastronomi’de Kişisel Gelişim” konulu konferans gerçekleştirildi.

Kütahya Porselen ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen konferansa, NG Güral Otel Genel Müdürü Cenker Yılmaz, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Hamza Kalkan, Şef Rafet İnce, AKÜ Turizm Fakültesi öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konferansın açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Hamza Kalkan, Türk yemek kültürüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kalkan, “Gastronomi, kim işini kimden iyi yapıyorsa, kim kimden konuşuyorsa o demektir. Eğer ustalar işini iyi yapıyorsa zaten gelip onları buluyorlar. İşimizi, edebi ile doğru yaparsak eğer, Türk mutfağı ayağı kalkar. Ben inanıyorum ki gönül dostları arttıkça bizim mesleğimiz daha çok tanınacak. Önce kendi mutfağımızı öğrenmeliyiz. Yerel ürünlerimizi daha çok kullanmalıyız. Kendi kültürümüzdeki mutfakları çoğaltmalıyız” diye konuştu.

NG Otel Genel Müdürü Cenker Yılmaz ise NG ailesi olarak öğrenmenin sonu olmadığına inandıklarını ifade etti. Yılmaz, “Bugün ben de otelin genel müdürü olarak her gün yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Dünya çok çabuk değişiyor, artık her şey hızlıca değişiyor. Dolayısıyla en büyük tavsiyem dünyayı takip edin. Özellikle yurtdışındaki internet sitelerini takip edin, kendinizi geliştirin. Öğrendiğimiz her yeni güncel bilgi, sizleri diğer insanların bir adım ötesine çıkartıyor” ifadelerini kullandı.

Açış konuşmalarının ardından Şef Rafet İnce “Gastronomi’de Kişisel Gelişim” konulu sunumu gerçekleştirdi. İngilizce ‘CHEF’ kelimesinin açılımını yapan İnce, “İnce, “C – Culinary (mutfak ) , H – Hospitality (insan ilişkileri) , E – Education (eğitim), F –  Food (yemek),CHEF = Mutfak + İnsan ilişkileri + Eğitim + Yemektir. Bu dört özellikten üçü olur biri olmazsa, sen iyi bir aşçısındır. Aşçının açılımı bana göre eli lezzetli pişiricidir” açıklamasında bulundu

Konferans soru-cevap ile sona erdi.

05 Mart 2018, Pazartesi 469 kez görüntülendi