Dünya Yaşlılar Haftası (18-24 Mart) kapsamında Afyonkarahisar Valiliği koordinatörlüğünde ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde huzurevi sakinleri için akşam yemeği programı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü tarafından AKÜ sosyal tesislerinde gerçekleştirilen programa Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü V. Zekai İnan ile huzurevi sakinleri katıldı.

Programda konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü V. Zekai İnan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak sadece barınma hizmeti değil, sosyal-kültürel hizmetler de verdiklerini söyledi. İnan, “ Sportif ve kültürel faaliyetlerle yaşlıların yaşamlarını aktif ve destekli bir hale getirmek istiyoruz. Bu anlamda 2015 yılında başlatmış olduğumuz Bocce sporu ile ilgili turnuvalar düzenledik. Bugünkü turnuvamızda sıralamamız oluştu. Bu turnuvamızda 3. olanlarımız huzurevlerimizin değerli müdürleri, 2. olanlar ise antrenörlerimiz, 1. ise bu turnuvaya katılan tüm yetişkin genç sporcularımız bizim birincilerimizdir” dedi.

Çağın şartları ailelerin birlikte olmasını engelliyor

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise köklü medeniyetlerde yaşlılara ve engellilere verilen değerin çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye’de son yıllarda devlet katında yaşlılara ve engellilere verilen değerin her geçen gün arttığını belirten Tutulmaz, “Gönlümüz istiyor ki bu değerin evlatlarımız, torunlarımız, kısacası yakınlarımız tarafından veriliyor olmasıdır. Devletimiz ne kadar sizlere değer verse sizlerle ilgilense kamu görevlileri ne kadar sizler için yanıp tutuşsa da bir evladın bir yakının ilgisini hiçbir zaman karşılamaz” diye konuştu. Çağın getirdiği şartların ailelerin birlikte olmasını engellediğini söyleyen Tutulmaz , “Ne kadar gönlümüz arzu etse de aileleri bir arada tutabilmek bugünün çalışma düzeni içerisinde o kadar kolay olmuyor. Ancak zaman zaman da olsa ailelerimizin parçaları tarafından yaşlılarımızın ziyaret edilmesi onlara belli bir şekilde saygı duyulması onların ailenin bir parçası olarak hissettirilmesi önemli. Bu konuda bütün toplumumuz duyarlı olmalı. Bu sağlayabildiğimiz müddetçe köklü medeniyetin devamı olarak devam edebiliriz ”ifadelerini kullandı.

Program Bocce müsabakalarına katılan huzurevi sakinlerine kupa, madalya ve katılım belgelerinin verilmesinin ardından semazen gösterimi ve müzik dinletisi ile sona erdi.

22 Mart 2018, Perşembe 439 kez görüntülendi