Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri, Öğrenci Konseyi Başkanlığının organizasyonu ile Afrin şehitleri için Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 300 fidanı toprakla buluşturdu.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir ile öğretim elamanlarının katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikiminde fakülte çevresinde bulunan alanda Zeytin Dalı Hatıra Ormanı adı altında 300 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidanlar şehitlerin hatırasına bir armağan olacak

Fidan dikim etkinliğinin şehit askerlerin hatırası için organize edildiğini kaydeden Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, “Öğrencilerimiz bugün kampüs alanı içerisinde yaklaşık 300 fidan dikecekler. Hem şehitlerimizin hatırasına bir armağan olacak hem de bu vesileyle onları hep hatırlamış olacağız. Şuhut ilçesinden de bir şehidimizin olduğunu öğrendik. Buradan bir kere daha tüm şehitlerimize ve Şuhutlu askerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onların eriştiği mertebenin de hepimize nasip olmasını diliyorum” diye konuştu.

“AKÜ Türk ordusunun yanında”

AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir ise yaptığı basın açıklamasında Zeytin Dalı Harekâtına ilk günden beri destek verdiklerini ifade etti. Özdemir, “Operasyon başlar başlamaz bölgede görev yapan güvenlik güçlerimize destek olmak amacıyla dua etmek dışında ne yapabiliriz diye düşünmüştük. O anda öğrenci kardeşlerimizin önerisiyle, binlerce AKÜ öğrencisinin ve personelinin el yazısıyla yazdığı mektupları ve beraberindeki Afyonkarahisar’a ait yöresel lezzetleri bizzat kendimiz bölgeye giderek teslim ettik” dedi. Özdemir sözlerine şöyle devam etti:

“Allah’a şükürler olsun ki kahraman Türk ordusu bölgedeki güvenliği yeniden sağladı ve Afrin her türlü terör örgütünden temizlendi. Ancak operasyon başladığından beri uluslararası güçlerin maşaları olan terör örgütlerinin kalleş saldırıları ile güvenlik güçlerimizden şehitler verdik. Şuhut ilçemizde de, Afrin’de yürütülen harekât kapsamında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış’ı ebediyete uğurladık. Unutulmamalıdır bölgesindeki güçlü bir aktör olan Türkiye’nin uluslararası barışa destek verebilmesi, bölgesindeki terör tehditlerini bertaraf etmesiyle mümkündür. Türk milletinden güç alan ordumuzun bölgede barış, huzur ve güven için başlattığı Zeytin Dalı Operasyonunda ve bundan sonraki operasyonlarda muzaffer olacağına dair inancımız tamdır. AKÜ olarak ülkemizin geleceği için terör örgütleriyle canını hiçe sayarak mücadele eden ordumuzun komuta kademesinin ve askerlerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu belirtmekteyiz. Zeytin Dalı Harekâtında ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü mücadelesinde şehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu vatan uğruna şehit olan kahramanları hiç unutmayacak olan biz AKÜ öğrencileri Zeytin Dalı Harekatında şehitlik mertebesine yükselen kardeşlerimiz, abilerimiz için 300 fidanı toprakla buluşturacağız.”

28 Mart 2018, Çarşamba 448 kez görüntülendi