Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Kulübü tarafından düzenlenen III. Sosyoloji Günleri başladı.

Erdal Akar konferans salonunda düzenlenen programın açış konuşmasını yapan AKÜ Sosyoloji Kulübü Başkanı Serkan Koca, kulüp yönetimine geldiklerinden beri belirledikleri kriterler doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi. Koca, “Sosyoloji öğrencilerine fayda sağlamak ve kendilerini en iyi şekilde geliştirmeleri için yardımcı olmak. Topluma fayda sağlamak. Afyon Kocatepe Üniversitesine değer katmak. Bir aile olmak. Biz kulübümüz içerisinde hep bir aile olduk. Birbirimizi kırmadan düşüncelerimize saygı duyarak hareket ettik. Kendimizi bir birey olarak gördük ve aile olarak tanıttık” diye konuştu.

SOSYODER’İN amacı daha iyi gelecek sunmak

SOSYODER (Sosyologlar Derneği) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Cemile Oduncu ise SOSYODER’in sosyolog ve diğer sosyal bilimcileri bir araya getiren mesleki ve akademik çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluş olduğunu ifade etti. SOSYODER’in 2012 yılında farklı üniversitelerdeki akademisyenler ve sosyologlar tarafından kurulduğunu söyleyen Koca, “SOSYODER Başkanı Prof. Dr. Sami Şener kamu yönetiminin sosyolojiden daha fazla istifade etmesini ve sosyoloji mezunlarının daha etkin görevler üstlenmesi gerektiklerini belirtmiştir. Türkiye’deki bütün sosyologları ve sosyoloji sevenleri derneğe destek olmaya davet etmiştir. SOSYODER’in asıl amacı biz sosyoloji öğrencilerine daha iyi gelecek sunmak, sosyolojiyi ülkemiz tarafından daha iyi tanıtmak ve sosyologlara iş istihdamı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Göç en büyük siyasal ve toplumsal sorun

Açış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Araş. Gör. Songül Alkan’ın yaptığı “Türkiye’de Göç ve Kentleşme” konulu oturuma geçildi. 21. yüzyılın en önemli siyasal ve toplumsal sorunlarından birisinin göç olduğunu belirten Alkan, “Aslında bu yüzyılın sorunu değil. İnsanlık tarihi boyunca konuşulan ve tartışılan insanlığın karşılaştığı sorunlardan birisi. Yakın zamanda Arap Baharı ile birlikte dünyadaki siyasal ve toplumsal dengeler dönüşüme uğradı. Türkiye’nin karşılaştığı büyük bir göç sorunu var. Buda tekrar toplum bilimcileri, siyasal çalışmacıları göç konusunu çalışmaya itti” diye konuştu.

Türkiye’de Göç ve Kentleşme oturumunda Karabük Üniversitesi öğrencisi Basri Karabostan “Göç Anlatıları Üzerinden Kent Kimliği Okumaları: Karabük Hemşehri Dernekleri Örneği”, AKÜ öğrencisi İrem Tetik “1980 Dönemi Türkiye’de Göç ve Kentleşme”, AKÜ öğrencisi İlayda Azık “1950 Dönemi Türkiye’de Dış Göç”, Ömer Halis Demir Üniversitesi öğrencisi Aylin Yıldırım ise “Engelliler ve Ailelerinde Göç: Niğde Örneği”, sunumlarını gerçekleştirdi.

III. Sosyoloji Günleri 16-17 Nisan tarihleri arasında devam edecek.

16 Nisan 2018, Pazartesi 509 kez görüntülendi