Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen Teknoloji Haftası etkinliklerinin dördüncüsü başladı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, katılımcılara AKÜ Teknoloji Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Teknoloji Haftası etkinliklerini 2014 yılından beri düzenlediklerini ifade eden Yalçın, “2009 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile teknoloji fakülteleri kuruldu. 21 fakülte faaliyete geçti ancak bunlardan sadece 7 fakülteye öğrenci alma hakkı verildi. Bu fakültelerden bir tanesi de AKÜ Teknoloji Fakültesidir. Biz hemen o yıl makine, metalürji ve malzeme ile otomotiv mühendisliğinde öğrenci aldık. Ayrıca elektrik-elektronik mühendisliği bölümüne de hem normal hem de ikinci öğretimine öğrenci aldık. 2013 yılında ise mekatronik mühendisliğine öğrenci alarak 5 bölümümüzde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyoruz” dedi.

Mezun sayısı bine yaklaştı

Teknoloji Fakültesi bünyesinde lisans eğitimi ile beraber yüksek lisans ve doktora faaliyetlerinin de yürütüldüğünü ifade eden Yalçın, AKÜ’nün altyapı olarak sağladığı imkânlardan bahsederek şunları kaydetti:

“Fakültemizin altyapısının oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Öğrencilerimizin rahatlıkla derslerini işleyebilecekleri 15 adet dersliğimiz mevcut. Bunların büyüklükleri farklı, 45 kişilikten 96 kişiliğe kadar dersliklerimiz var. Teknik resim salonumuz ve bilgisayar laboratuvarımız da mevcut durumda. Hemen hemen her bölüme 5 laboratuvarımız var, toplamda 22 tane. Ayrıca otomotiv mühendisliği bölümünün 750 metrekare kapalı alana sahip bir dış uygulama atölyesi var ve faal olarak da kullanılmaktadır. Eğitim öğretim faaliyetlerini 10’u profesör, 6’sı doçent, 18’i de doktor öğretim üyesi olmak üzere toplamda 47 akademik personel ile yürütüyoruz. Şimdiye kadar 2 bin 486 öğrencimizden 549’unu mezun etmişiz. 30 Nisan 2018 tarihinde yapacağımız mezuniyet törenimizde ise 362 öğrencimizi de mezun etme durumundayız. Bunlarla beraber 274 tane lisansüstü öğrencimiz var ve bunların da 96’sını mezun ettik. Çok genç bir fakülte olmamıza rağmen mezun sayımız çok iyi durumda.”

“Uygulama becerisi yüksek mühendis yetiştiriyoruz”

Teknoloji fakültelerinin en önemli misyonunun uygulama becerisi yüksek mühendis yetiştirmek olduğunun altını çizen Yalçın, “Mühendislik fakültelerinden farklı olarak öğrencilerimizi bir yarıyıl işletmelere gönderiyoruz. Burada teorik ve uygulamalı eğitim yapıyoruz ancak bunları pratiğe dökmek çok yeterli olmuyor. Bu yüzden işletmede 14 hafta kalarak mühendisliğin inceliklerini öğrenmeye çalışıyorlar. Öğrencilerimizi öğretim elemanı hocalarımız da yerinde denetliyorlar. Biz hocalar olarak işletmeleri gezme ve tanıma fırsatı buluyor ve öğrencilerimiz hakkında detaylı bilgiler alıyoruz. Genelde öğrencilerimizden çok memnun kalıyorlar, bu yüzden biz de iyi bir eğitim verdiğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Açış konuşmasının ardından gerçekleştirilen sunumlarda Tunc Group şirketinden Rukiye Tunç Toygar tarafından “Genel İşverenler, Avrupa – Türkiye Pazarı ve Öğrencilerin Türkiye – Almanya Arasındaki Dış Ülke Staj ve Okuma İmkanları”, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) yöneticisi Nedim Kumral tarafından “TUSAŞ Tanıtımı ve A400M Kargo Uçağı Yapısal Tasarım Tecrübe Paylaşımı”, Hakan Elektrikten Ahmet Zurnacı ve Merve Kanyılmaz tarafından “Denizde Elektrik ve Otomasyon Sistemleri”, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özgür Yılmaz tarafından “Haberleşme Sektöründe Yerli ve Milli Üretim” ve Hisar Danışmanlıktan Resul Sündük tarafından “Girişimcilik ve Devlet Destekleri” konulu sunumlar yapıldı.

4.Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında 26 Nisan 2018 Perşembe günü yapılacak sunumlarda ise Dehşetiler Yem Gıda ve Makine Sanayi firmasından Melih Yurter tarafından “Sanayi 4.0, Genç Girişimciler için ARGE’nin Önemi”, Kişisel Gelişim ve Yönetim Danışmanı Azmi Özkan tarafından “Yaşam Amacı Belirleme, Yaşam Planı Yapma”, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz tarafından “Eklemeli İmalat Teknolojilerinin Havacılık ve Uzay Sanayisinde Uygulamaları” ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Erol tarafından ise “Yükseköğretimde Yurtdışı İlişkiler, Erasmus ve Staj Etkinlikleri” hakkında bilgi paylaşımları gerçekleştirilecek.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ile beraber çok sayıda akademisyen, sektör temsilcisi ve öğrenciler katıldı.

25 Nisan 2018, Çarşamba 473 kez görüntülendi