12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesinde etkinlik gerçekleştirildi.

AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen programa AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Hastane Başhekimi ve Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Adem Aslan, Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pakize Özyürek ve Başhemşire Gülsen Yıldırım ile hastane yönetimi, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AKÜ Hastanesi Başhemşiresi Gülsen Yıldırım, profesyonel kimliğinin hemşirelik uygulamalarının odak noktası olduğunu belirterek, “Hemşirelikten beklenen profesyonel kimlik esnek olmak, yaratıcı olmak, takım oyuncusu olmak, çalışanı güçlendiren uygulamalar yapmak, sağlık bakımının kompleks yapısı içinde yer edinmek ve toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek hizmeti üretmektir” dedi.

AKÜ Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pakize Özyürek ise hemşirelik eğitiminin önemine değinerek, hemşirelik mesleğinde eğitim ve yönetim ile sağlığın korunması ve geliştirilmesinin en elzem konulardan birisi olduğunu ifade etti.

Hemşireler sağlık sisteminin en önemli parçası

AKÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan ise hemşirelerin sağlık sisteminin en önemli parçası olduğunu belirtti. Aslan, “Sağlık sisteminden hemşireleri çıkarttığımızda doktorlar işlerini göremez hale gelir. Hemşirelerin eğitimi ne kadar artarsa hizmet kalitesi de o kadar artar. Kendi mesleklerine sahip çıkan hemşirelerimiz, hastalarımıza da en iyi hizmeti verecektir” diye konuştu.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise hemşirelerin çok büyük gayretle hizmet ettiklerini ifade ederek bütün hemşirelere teşekkür etti.  Solak, “Hastanemizin ve personellerimizin daha iyi bir yere gelmesi için çalışıyoruz. Fakülte programlarını devam ettiriyoruz. Belli sertifikasyon eğitiminden geçmek isteyen hemşire kardeşlerimiz de bunlardan faydalansın, geçsin. Çekirdek eğitim programları uygulamalarına aynen devam edilsin” dedi.

Konuşmaların ardından 5 Mayıs “Dünya El Hijyeni Gün” sebebiyle AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Enfeksiyon Kontrol Komitesi (EKK) tarafından gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreni sonrasında ise EKK Hemşiresi Nurhak Sara’nın “Hemşirelikte Güç ve Motivasyon” adlı seminer sunumu yapıldı. Etkinlik, Dahiliye Hemşiresi Hüseyin Taşkesen’in müzik dinletisi ve pasta kesimi ile sona erdi.

15 Mayıs 2018, Salı 738 kez görüntülendi