Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (AFSÜ) isim tabelası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun teşrifleriyle kampüs girişine asıldı.

Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Prof. Dr. İsa Sağbaş, ASBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan, Prof. Dr. Ümit Dündar, AKÜ öğretim elemanları ve yöneticiler, kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Afyonkarahisar sağlıkta merkez olacak

Törenin açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, termalin, lezzetin, mermerin merkezi olan Afyonkarahisar’ın sağlık ve sağlık eğitiminde de merkez olacağını söyledi. 18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan haliyle Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kendi kampüsünde yeni bir oluşuma şahit olduğunu ifade eden Solak, “Bu kampüsümüz tıp fakültemiz, sağlık bilimleri fakültemiz, diş hekimliği fakültemiz, eczacılık fakültemiz ile lisansüstü eğitimin yapılmasını sağlayan sağlık bilimleri enstitüsü, 2 yıllık sağlık meslekleri yüksekokulu, Şuhut sağlık meslekleri yüksekokulu ve Bolvadin’de bulunan sağlık hizmetleri yüksekokulundan oluşmaktadır” diye konuştu.

AKÜ anaç bir üniversite olarak görevini yaptı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile birlikte tıp eğitimi, diş hekimliği eğitimi ve eczacılık eğitimi gibi 15 ayrı programda sağlık hizmet sunucularını eğiteceklerini ve ülkeye katacaklarını kaydeden Solak, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugüne kadar tıp fakültemizde öğretim elemanı olarak 124, araştırma görevlisi olarak 166 asistanımız tıpta uzmanlık eğitimi almaktadır. Toplam hekim kökenli elemanımız 285’tir. Bugün itibari ile tıp fakültemizden mezun sayımız 838, normal öğrenci sayımız ise 982’dir ve bugüne kadar 360 uzman hekim mezun ettik. Yine Sağlık Bilimleri Fakültemizde Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan 2 bin 238 ve 2 yıllık okulumuzdan da 3 bin 453 tekniker mezun etmiş bulunuyoruz. Bu üniversitemiz öncelikle sağlığın hizmet sunucuları diğer taraftan da termal şehir projesi adını verdiğimiz çok büyük proje ile yine Bolvadin’de bulunan Alkaloid Fabrikasında üretilen ürünler üzerinden sağlık biyoteknolojisi merkezimizde ilaç ve benzeri ürünlerinde ülkemizde, üniversitemizde ve teknoparkta üretilmesine öncülük edeceğiz. AKÜ, Uşak’tan sonra ülkemize ikinci bir üniversite kazandırması açısından bugün anaç bir üniversite olarak görevini yapmaktadır. Bundan bir süre önce Uşak Üniversitesi de bize bağlıyken Afyon Kocatepe Üniversitesi her türlü katkıda bulunarak Uşak ilimize de güzel bir üniversite kazandırmış bulunmaktadır.”

Tematik kampüsler

 Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kuruluşunda diğer illerde yaşanan sıkıntıların yaşanmadığını belirten Solak, “Çünkü biz son 7 yıldır kampüslerimizi tematik hale getirdik. Her kampüsümüzde birbirini tamamlayan birimler hizmet vermektedir. Şu an kampüsümüzde 334 akademik personel 4 bin 500 dolayında öğrencimizin eğitiminde görev almaktadır. Bugüne kadar ülke genelinde de sağlık hizmet sunucusu olarak 6 bin 529 doktor, hemşire, fizyoterapist, fizyoterapi teknikeri, ebe alanlarında mezun verdik bunlarla üniversitenin genel bir çatısı, çekirdeği belli bir yapısı oldu” dedi.

Sağlıkta Türkiye imrenilecek noktada

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise sağlıkta Türkiye’nin imrenilecek bir noktaya geldiğini kaydetti. Afyon Kocatepe Üniversitesinin sağlık birimlerini planlı bir şekilde bir araya topladığını ifade eden Eroğlu, “Hastaneler ile fakülteler bir arada bütün hizmetleri yerine getiriyorlar. Hastanelerimiz son derece ileri teknolojiler kullanarak tedavilere devam ediyor. Önceleri neredeyse sıra bulmak mümkün değildi. Nereden nereye geldik” diye konuştu.

“En ileri teknolojiye sahibiz”

Türkiye’nin en ileri teknolojisine sahip Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin Afyonkarahisar’da olduğunu söyleyen Eroğlu, “Bizim tek eksiğimiz kanser hastalıkları teşhis ve tedavisi yani onkoloji ve hematoloji kısımlarının olmaması idi. Sağ olsun Cumhurbaşkanımızın büyük destekleri ile burada muhteşem bir hastane kuruldu. Benim Amerika’da Kanada’da Avrupa’da gördüğüm hastaneler içinde en ileri teknolojiye sahip en mükemmel bir hastanededir” dedi.  Bazı ilaçlarda Türkiye’nin dışarıya bağımlı olduğunu dile getiren Eroğlu, “Yeni hedeflerimizin olması lazım. Yeni bir takım ilaçların üretimi çok önemli. Türkiye’de özellikle biliyorsunuz, hemen yakınımızda Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezimiz bulunmaktadır. Allah hayırlara vesile kılsın, bizde her türlü desteği vereceğiz. Ayrıca burada bir de bu kanser hastalarının refakatçileri için İstanbul’dan bir hemşerimiz buraya bir misafirhane projesi hazırladı. Gerçekten muhteşem bir misafirhane olacak. Yeni üniversitemizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Afyonkarahisar merkez Erkmen Kasabasında Orman ve Su İşleri Bakanlığınca oluşturulması planlanan Tabiat Parkının protokolünün Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş tarafından imzalanmasının ardından,  Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi kampüs alanı girişindeki isim tabelası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile diğer protokol üyelerince asıldı.

Program günün anısına kampüs alanındaki fotoğraf çekimi ile sona erdi.

28 Mayıs 2018, Pazartesi 544 kez görüntülendi