Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreni, sosyal tesislerde gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından düzenlenen törene, AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile üniversite akademik ve idari personeli katıldı.

Bayramlaşma öncesinde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, tüm akademik ve idari personelin geçmiş bayramını kutlayarak, huzur, sağlık ve afiyet dileklerinde bulundu.

Solak, üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar ve hizmete girecek yeni tesislerle ilgili bilgiler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üniversite olarak yaptığımız ihale kapsamında İscehisar, Bayat ve Emirdağ Meslek Yüksekokullarının altyapı ve büyük onarım çalışmaları hızla devam ediyor. Eğitim öğretim yılının sona ermesini bekledik ve çalışmalara başladık. 15 Eylüle kadar bu çalışmalar bitirilecek. Kampüs statüsüne kavuşacaklar. Yarı olimpik yüzme havuzumuza su verme işlemi yapıldı. Havuzumuzun içi tamamlandı. 15 metreye 25 metre çapında, 6 yüzücünün aynı anda kullanabileceği havuzumuzu her ne kadar önümüzdeki sene bitecek gibi dursa da bu yıl içinde bitirmeye gayret edeceğiz. İnşallah Ağustos ayında alacağımız ek bütçe ile çevre düzenlemesini yaparsak Eylül ayından itibaren değerli personelimizin hizmetine sunacağız. Yine üniversitemizde bulunan Atatürk Kongre Merkezi detaylı biçimde elden geçiriliyor. Eylül ayında öğrenci ve personelimizin hizmetine sunulacak.  Bunun yanında Sabri Bektöre, Erdal Akar ve Abdullah Kaptan konferans salonlarımızda da yapılması gerekenleri tamamlayacağız. Yeni dönemde bizden beklenen işler var ki bunlar da yeni Teknopark bünyesinde yeni üretim, ürün ve çalışmalar yapmaktır. Öğretim üyelerimizden yeni projeler bekliyoruz ki her türlü desteği vereceğiz. İscehisar, Bayat ve Emirdağ’dan sonra ilçelerimizde çok az yapılması gereken işler kalmış olacak. İhtiyaçlar bitmez ama belli standartları sağlamış olacağız. Bu çalışmalarla beraber Eylül itibariyle merkez ilçe ve tüm diğer ilçeleri dikkate aldığımızda üniversite yönetim dönemimizde çeşitli birimlerimize 400 milyonu aşan bir tutarda yatırımı yapmış olacağız. Afyon Kocatepe Üniversitesi 2006 yılında Uşak’da yeni bir üniversite kurulmasına vesile olmuştu. Geçtiğimiz ayda da Afyonkarahisar il merkezinde ikinci bir üniversite de kuruldu. Yeni üniversitenin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Bayramlaşma Töreni, akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi.

19 Haziran 2018, Salı 422 kez görüntülendi