Afyon Kocatepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜSEM) ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Afyonkarahisar Barosu arasında oda/baro mensuplarının bilgi birikimlerini, tecrübelerini ve kişisel gelişimlerini artırmayı amaçlayan eğitimler verilebilmesi amacıyla işbirliği protokolleri imzalandı.

İmza törenine Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mali Müşavir Kadir Arık ve Oda Mevzuat Araştırma Komisyonu Başkanı Mali Müşavir Kadir Pancaroğlu, AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ve Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ersan Mertgenç katıldı.

İmza töreninde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yeni kurulan AKÜSEM bünyesine gelen talepler doğrultusunda açılacak eğitim programları planlarken tüm detayların hesap edilerek, özellikle kanunen üniversitelerin hizmet sağlayıcı olarak yer aldığı eğitimlerin öncelikli olarak yer alacağını belirtti. Solak,

Afyonkarahisar’a değer katmaya devam eden Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin şehirde yer alan kurumlarla işbirliğine önem verdiğini ve bu kapsamda diğer kurumların da ihtiyaçları doğrultusunda eğitim taleplerinin karşılanabilmesi adına AKÜSEM başta olmak üzere AKÜ bünyesindeki diğer birimlerle de AKÜ ailesi olarak gereken desteği verebilmek için azami çaba sarf ettiklerini, öğrenci ve yöre halkının ihtiyaçları doğrultusunda da her geçen gün bu eğitimlere yenilerinin eklenmekte olduğunu kaydetti. Solak, AKÜSEM bünyesinde açılacak olan eğitimlerle ilgili www.akusem.aku.edu.tr internet adresinin takip edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Eğitim Protokolleri Hakkında

İmzalanan protokoller kapsamında oda üyelerinin bilgi birikimlerini, tecrübelerini ve kişisel gelişimlerini artırmayı amaçlayan eğitimleri kapsamaktadır. Afyonkarahisar Barosu ile arabuluculuk, iş hukukunda arabuluculuk, uzlaştırmacılık, bilirkişilik ve bu eğitimlerin yenileme eğitimleri konusunda, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerine yönelikte bağımsız denetçilik, uzlaştırmacılık, bilirkişilik ve yine bu eğitimlerin yenileme eğitimleri konuları başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan eğitimlerin açılması planlanmakta ve AKÜSEM bünyesinde üniversite ile Mesleki Kuruluşlar arasında işbirliklerinin artırılması düşünülmektedir.

04 Temmuz 2018, Çarşamba 431 kez görüntülendi