Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak olan 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS Lisans-Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) öncesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından Sınav Güvenlik Koordinasyon Kurulu (SGKK) toplantısı yapıldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın başkanlığında rektörlük makamında düzenlenen toplantıya Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Mutlu katıldı.

Toplantıda ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Mutlu, sınav hazırlıkları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıda 2018 KPSS’nin yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, ulaşıma engel olan durumların giderilmesi, sınav süreleri içerisinde elektrik ve su kesintisinin yapılmaması, sınav binası çevrelerinde sesli yayın yapılmaması, konvoy oluşturulmaması, il genelinde sesli ilan ve duyuru yapılmaması ve il merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli gibi konular da görüşüldü.

ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, KPSS sınavının 22 Temmuz Pazar günü saat 10.15’te başlayacak Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda sınav süresi 130 dakika ve saat 14.45’te başlayacak olan Eğitim Bilimleri oturumunda sınav süresinin 100 dakika olduğu bildirildi. Ayrıca adayların sınav binasına son girişlerinin sabah oturumu için saat 10.00 ve öğle oturumu için saat 14.30’da olduğu, 10.00’dan sonra ve 14.30’dan sonra adayların sınav binalarına alınmayacağı, adayların sınav giriş belgeleri ve kimlik kartlarını sınav günü yanında bulundurmak zorunda oldukları da belirtildi.

ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, 9 bin 100 adayın gireceği Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda 25 bina ve 3 bin 450 adayın gireceği Eğitim Bilimleri oturumunda 14 binanın kullanılacağı bildirildi. Söz konusu sınavda bin 475 sınav görevlisinin görev alacağı belirtildi.

20 Temmuz 2018, Cuma 514 kez görüntülendi