Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ile Mega Birlik Medya A. Ş. (Kanal 3) tarafından ortaklaşa TV programları protokolü imzalandı.

Rektörlük binası senato salonunda gerçekleştirilen imza törenine AKÜ Rektörü ve AFSÜ Rektörlüğünü de tedviren yürüten Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Demirel, Muammer Türker ve Murat Bilgici, Megabirlik Medya Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan ve Prof. Dr. Ümit Dündar, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Çoşkun ile birlikte Megabirlik Medya çalışanları ve ilgili AKÜ akademisyenleri katıldı.

Protokolün gerçekleşmesinde Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Eroğlu’nun katkısı büyük

AKÜ ile ATSO’nun birbirine devamlı destek olduklarını söyleyen ATSO Başkanı Serteser, AKÜ ile Mega Birlik arasında gerçekleştirilen protokolde en büyük katkının Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından verildiğini söyledi. Eroğlu’nun kendisini aradığını ve AKÜ ile işbirliği yapmaları gerektiği konusunda görüşme yaptığını söyleyen Serteser şöyle konuştu:

“Sayın Bakanımız Televizyonun artık bizim malımız olmadığını, Afyonkarahisar’a mal olmuş olduğunu söyledi. Bu yüzden belli bir sorumluluk ile programlar yapmamızı, şehre ve bölgeye hizmet etmemiz gerektiğini söyledi. Bu konuda en önemli birliktelik yaşanacak yerin de AKÜ olduğunu belirtti. Yapılan proje ne AKÜ’nün ne AFSÜ’nün ne de Megabirlik’in çıkarına olan bir şey değil. Üniversitelerimizin, böyle bir toplumsal kuruluş haline gelmiş olan Megabirlik ile birlikte Afyonkarahisar ve bölgeye hizmet etmek için sağladığı bir birlikteliktir bu. Biz zaten bunu düşünüyorduk ama bakanımız da süreci biraz hızlandırmış oldu. Kendisine burada teşekkür ediyoruz, uzun zamandır düşündüğümüz bir konu burada gerçekleşiyor.”

Üniversiteler bulundukları şehrin vizyoner kurumlarıdır

AKÜ Rektörü ve AFSÜ Rektörlüğünü de tedviren yürüten Prof. Dr. Mustafa Solak ise Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun teşviklerinin büyük olduğunu ifade etti. Solak, “Sayın Bakanımız üniversiteler ve şehrin imkanlarını, başta ulusal ardında da uluslararası arenaya çıkarmanın en kolay yolunun uydu yayını yapan Kanal 3 olduğunu ve bunu sahiplenmemiz gerektiğini söyledi. Kendisini Belçika’dan, Hollanda’dan ve çevre ülkelerden çok sayıda vatandaş arayıp AKÜ’nün ve AFSÜ’nün imkânlarını öğrenmek istiyormuş. Bu da işin başlangıcı oldu” dedi. AKÜ ve AFSÜ olarak yayın yapılacak alanlarda yetişmiş bir ekibe sahip olduklarını söyleyen Solak şöyle konuştu:

“Müzikte, sporda, sinemada arkadaşlarımızı koordine ettik. Rektör yardımcılarımızdan kıdemli hocamız Prof. Dr. Karakaş da yürütücü olarak bu görevi memnuniyetle yapacağını söyledi ve çalışmaya başladık. Hem bizim taraftan hem de Kanal 3 tarafından arkadaşlarımız belli bir noktaya geldiler. Bir şeyi kurmak değil sürdürülebilir kılmak esastır. Gördüğümüz kadarıyla spor, sanat, müzik ve sağlık alanlarında ciddi programlar yapılacak. Bunun mutlaka yürütülmesini sağlamak ve arkasında durmamız gerekiyor. Kimsenin bu konuda bahanesi olmamalı. Biz buralara geldiysek hep işimizin başında, işlerimizin arkasında durarak geldik. Bu sayede birçok vatandaşımıza sağlık alanında, diğer kültür, edebiyat, sanat alanlarında çok faydalı olunacağına inanıyorum. Herkesin de zevkle inanacağına kaniyim. Kanal 3’e de bu çalışmalarla beraber ayrı hava geleceğini düşünüyorum. Üniversiteler zaten bulundukları şehirlerin vizyoner kuruluşlarıdır. Arkadaşlarımıza talimatlar da verdik bu konularda zaten.”

Konuşmaların ardından AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen tarafından imzalanan protokol dahilinde AKÜ ve AFSÜ bilim insanlarının Kanal 3 bünyesinde yürütecekleri çalışmaları anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

Protokol hakkında

İşbirliği protokolü çerçevesinde Afyonkarahisar’da unutulmaya yüz tutmuş somut olan ve olmayan kültürel mirasların korunması, Afyonkarahisar sanatı, kültürü, müziği ve sporuna dair bilgi ve belgelerin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması, Üniversite birimlerinin kamuoyuna tanıtılarak, iş sahibinin de program zenginliğinin ve izlenme oranlarının arttırılması amaçlanıyor.

01 Ağustos 2018, Çarşamba 692 kez görüntülendi