Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, tedviren yürüttüğü Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörlüğü görevini Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a düzenlenen törenle devretti.

Zafer Sağlık Külliyesi Rektörlük makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ile beraber AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş ile AFSÜ personeli katıldı.

117 günlük sürede çok şeyler yaptık

AFSÜ’nün kuruluşundan 5 gün sonra tedviren rektörlük görevine atandığını söyleyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Bugün bu görevimizin 117. günü. Bu sürede bize verilen 17 maddelik yetki kapsamında Üniversite Senatosu ve Üniversite Yönetim Kurulu, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP), Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Birimleri ve ÖSYM Temsilciliğini kurduk. Ardından 10’u aşkın yönetmelik ile ilgili yönergeleri yürürlüğe koyduk. Web sayfasını kurduk, üniversite logosunu belirledik, EBYS’yi işler hale getirdik, öğrenci işleri programını kiralayarak yeni öğrenci kayıtlarını bu program üzerinden gerçekleştirdik. Külliyemiz artık bir sağlık külliyesi haline geldi. Senatomuzun ilk kararı ile de bu yerleşim birimini Zafer Sağlık Külliyesi ismiyle tescil ettik” diye konuştu.

Yüzde 325 büyüme kat edildi

Döneminde gerçekleştirilen diğer çalışmalar ile ilgili bilgiler de veren Solak şunları kaydetti:

“Burası için bin 489 kontenjan belirlendi. Bunun 124’ü hariç diğerlerine yerleşim sağlandı ve 5 bin 143 öğrenciyle eğitime başlandı. 350’si akademik olmak üzere toplam bin 477 personeli ile burayı devretmekten büyük mutluluk duymaktayım. Kampüsümüz 444 bin metrekare alana sahip, bunun 135 bin metrekarelik alanını kapalı alan ve uygulama alanı haline getirdik. Yönetim dönemimizde yüzde 325 büyüme kaydettiğimizi bana kendi yöneticilerim ifade ettiler. Ayrıca biz üniversite hastanemizin gelişmesi için son 4 yılda çok fazla çalışma yaptık. Son 3 senede global bütçeye geçtik, geçen sene global bütçede 109 milyonu aştık, yüzde 7,6 çarpan ile bu sene öngörülen 114 milyon, ama biz dün itibariyle 90 milyonu geçmiş bulunmaktayız. Önümüzde 4 ay var, bu sürede tahminimi ifade ediyorum, 130 – 135 milyon civarında gelire uluşacağımız öngörülmektedir. 114 milyonun üzeri bizim taahhüt ettiğimizin üzerinde.”

“Görevlerimi hakkıyla yaptım ve büyük bir gönül huzuru içerisindeyim”

Verilen görevleri layığı ile yerine getirmenin huzurunu yaşadığını dile getiren Solak, “Görevler verilir, çalışılır, biter ve tekrar başka bir görev olur. Bu açıdan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç hocamıza ve devlet erkânına teşekkür ediyorum. Bizlere bu görevleri verdiler, ben görevlerimi hakkıyla yaptığıma inanıyorum ve büyük bir gönül huzuru içerisinde bir kardeşime, daha önce de YÖK ve bakanlık nezdinde birlikte çalıştığımız günleri de hatırlayarak, büyük bir mutlulukla bu görevi devrediyorum” dedi.

Rektör Solak ilerlemek için gereken ivmeyi verdi

AFSÜ Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Nurullah Okumuş ise Rektör Solak’ın büyük emek göstererek AFSÜ’yü şu an bulunduğu duruma getirdiğini ifade etti. Okumuş, “Bir aracın hareket geçmesi için ilk başlarda çok ciddi bir enerji gerekir. Hareket ettikten sonra aracın hızlanması çok daha kolaydır. Sayın Hocam da o ivmeyi kazandıran hareketi en güzel haliyle yapmış ve ben de bu yüzden çok şanslıyım. Bu nedenle de Rabbime ne kadar şükretsem azdır. Bundan sonra da Sayın Hocamın kazandırdığı bu ivmenin altına düşmeden, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde üniversitemizi eğitim ve sağlık hizmeti ile araştırma ve geliştirme faaliyetleri açısından bu bayrak yarışında daha üst noktalara ulaştırmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Devir teslim töreni çiçek takdimi ile sona erdi.

18 Eylül 2018, Salı 621 kez görüntülendi