Müzik tarihi araştırmacısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Sami Yaygıngör, kendi icadı olan Borulu Lale Kemanını Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı bünyesinde yer alan İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesine bağışladı.

AKÜ Devlet Konservatuvarı sahneli derslikte gerçekleştirilen törende konuşan Dr. Öğr. Üyesi Hasan Sami Yaygıngör, “Borulu Lale Kemanı isimli enstrümanın armonik kasa tasarımında Türk tezhip sanatında yer alan lalelerden faydalandım. Bunlardan yola çıkarak enstrümana bu formu verdim. Türk tezhip sanatında lale kelime olarak ele alındığında Allah lafzını ifade ediyor. Bu aynı zamanda kültürümüzün de bir simgesi” dedi.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ise Borulu Lale Kemanının başka bir örneğinin olmadığını belirterek, “AKÜ bünyesinde Türkiye’nin en büyük müzik müzesi olan İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesine hediye edilen Borulu Lale Kemanının hayırlı olmasını diliyorum. Çok nazik bir davranış, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Sami Yaygıngör’e hem kurumumuzun 20. yılı olması hasebiyle hem İbrahim Alimoğlu adına hem de Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak adına teşekkür ediyoruz. Türkiye’de ve dünyada örneği olmayan bir enstrüman şu an elimizde” diye konuştu.

10 Ekim 2018, Çarşamba 434 kez görüntülendi