Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sultan Sökmen, “Gelenekselin İzinde” isimli ikinci kişisel sergisini açtı.

Sergiye AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, GSF Dekanı Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Naile Rengin Oyman, Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ile birlikte AKÜ öğretim elemanları, öğrencileri ve Afyonkarahisarlı sanatseverler katıldı.

Sökmen, Afyonkarahisar’ın geleneksel el sanatlarından biri olan hasır dokumacılığından yararlandığı çalışmalarında, hasır otunun yanı sıra kumaş parçaları, yün elyaf, yün iplik ve tahta boncuklar kullanarak renklendirdiği 17 eserini sanatseverlerle buluşturdu.

Açılışın ardından AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ve GSF Dekanı Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay yeniden düzenlenen bölüm atölyelerinde incelemelerde bulundu.

15 Ekim 2018, Pazartesi 442 kez görüntülendi