Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi tarafından 17-21 Ekim 2018 tarihleri arasında yeni logosu, doktora kolokyumu ve ortak temalı oturumlar gibi yenilikleriyle düzenlenen 19. Ulusal Turizm Kongresi sona erdi.

Atatürk Kongre Merkezinde yaklaşık 700 katılımcının katıldığı kongrenin açılış töreninin ardından Turizm Fakültesi Uygulama Binası gezildi. Kongre tarihinde ilk defa yapılan doktora kolokyumu Prof. Dr. A. Celil Çakıcı’nın başkanlığında kongre oteli Korel Termal Otelde gerçekleştirildi.

93 bildirinin sunulduğu kongre süresince ayrıca ortak özel temalı oturumlarda Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak “Küreselleşme, Sağlık Turizmi ve Rekabet”, Prof. Dr. Muzaffer Uysal “Turizmde Yaşam Kalitesi Araştırması: Oluşan Sorunlar, Çıkarımlar ve öneriler”, Prof. Dr. Mustafa Gülmez ise “Akademik Yayınlarda Türkçe Kullanımı” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Prof. Dr. A. Celil Çakıcı’nın yaptığı genel değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla oturumlar sona erdi.

Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı’nın rehberliğinde Sandıklı’da düzenlenen Yaren Gecesine katılan katılımcılara Cumartesi gecesi gala yemeğinde plaketleri takdim edildi.

Kongre kapanış töreninde 20. Ulusal ve 3. Uluslararası Turizm Kongresinin Eskişehir Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılacağı açıklanırken; 19. ve 20. Ulusal Turizm Kongresi Dönem Başkanları Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve Prof. Dr. Salih Kuşluvan ile Yürütme Kurulu Başkanları AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Prof. Dr. Semra Günay Aktaş arasında devir-teslim törenleri yapıldı.

Gala gecesi AKÜ Devlet Konservatuarı öğretim elemanı ve öğrencilerinin müzik dinletisiyle son buldu.

26 Ekim 2018, Cuma 190 kez görüntülendi