Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Arş. Gör. Hakan Yılmaz’ın yeni fotoğraf sergisi “Zamanın Yüzleri” açıldı.

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Sergi Salonunda gerçekleştirilen açılışa Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Selçuk Akçay ile birlikte çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Açılışta konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, eğitim öğretim dışında sanat, spor ve müzik alanlarına da ağırlık verdiklerini ve bu konuda tempoyu arttırdıklarını ifade etti. Solak, “Bugün Güzel Sanatlar Fakültemizin Sinema ve Televizyon Bölümünde görevli olan kardeşimiz Hakan’ın bir başka etkinliği için buradayız. Zaman zaman güzel ödüller alıyor ve çok güzel çalışmalar yapıyor. Afyonkarahisar Belediyesi ile birlikte ortak projelerde güzel katkılarda bulunuyor. Bu nedenle önce kendisini kutluyorum. Sergide çocukluk çağından yaşlılığa kadar olan dönemi Hakan hocamızın objektifinden göreceğiz” diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Arş. Gör. Hakan Yılmaz ile 10 yıldan beri çeşitli projelerde buluştuklarını söyleyerek, “Kendisiyle beraber başarılar elde ettik. Ben kendisini tebrik ediyorum. İnşallah şehrimizde bu tür sanatçı ruhlu kardeşlerimizin sayısı artar. Şehrimiz kültürde, sanatta, sporda ve her alanda hep ileri gider” dedi.

“Her yüz çizgisinin ayrı bir zamanı var”

Sergi açılışında gerçekleştirilen söyleşide konuşan Arş. Gör. Hakan Yılmaz, fotoğraf çekmenin kendisi için bir tutkuya dönüştüğünü dile getirdi. “Zamanın Yüzleri” isimli sergisi ile ilgili bilgiler veren Yılmaz, “Her insanın yaşadığı ayrı bir zaman var. Yaşadıklarına, hatıralarına, bakışana göre değişen bir durum bu ve zaman belki de en güzel yüzlerimize yansıyor. Yüz çizgileri, her biri ayrı bir zamanın izi gibi. Zamanın yüzümüze yansımış halleri diyebilirim. Sergide de bu zamanı gösteren 20 fotoğraf var. Fotoğraflar Afyonkarahisar merkez ile birlikte Dinar, İhsaniye, Sinanpaşa, Başmakçı ve Haydarlı’da çekildi. Çekimlerimde kameraya doğrudan bakmalarını istiyorum. Doğrudan bir bakış ile fotoğrafa bakan kişilerle ile bir iletişim ve duygu bağı kurmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sonraki projeleri ile ilgili de bilgiler veren Yılmaz, “3 belgesel film çalışması yapıyorum. Doğa belgeseli olacak şekilde 4 Mevsim Afyon, tarihi bir olay olan Çetmili Kara Ali Çavuş’un Hikayesi ve Başmakçı’da bir çobanın hikayesi bunlar. Ayrıca doğa fotoğrafları ve özellikle Afyonkarahisar’da gökyüzü, gündoğumu ve günbatımı fotoğrafları çekiyorum. Bunlar ile ilgili de bir sergi açmayı düşünüyorum” dedi.

“Zamanın Yüzleri” Fotoğraf sergisi 18 Aralık 2018 tarihine kadar gezilebilecek.

14 Aralık 2018, Cuma 435 kez görüntülendi