Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Havacılık ve RC Araç Topluluğu havacılık ile ilgili faaliyetleri ve uzaktan kumandalı araçları tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla ilk faaliyetini gerçekleştirdi.

Ata ve Flamingo Model Uçak Yapımı etkinliğinde eğitimler, model uçak yapım konularında uzman Türk Hava Kurumu Dinar temsilcisi Fatih Karataş tarafından verildi. Eğitime Enformatik Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Eyüp Kiriş, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bilal Yalçın, Havacılık ve RC Araç Topluluğu Danışmanı  Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Ergün ve Uzaktan Eğitim MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan Akkoç katıldı.

Temel kurallara uygun olarak model uçak planını okuma, uygun malzeme kullanarak ölçüsüne ve standartlara uygun olarak kanat yapabilme ve plana uygun olarak yükseliş ve dönüş dümeni yapabilme yeteneklerinin kazandırıldığı eğitime çeşitli bölümlerden 42 öğrenci katıldı.

AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu Başkanı Şevket Semih İnci, bahar döneminde topluluk olarak organizasyonlarının yoğunluk kazanacağını belirtti.

18 Aralık 2018, Salı 461 kez görüntülendi