Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Maliye Kulübü tarafından düzenlenen konferansta Ressam Polis Ahmet Sula konuk edildi.

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen “İnsan ve İletişim” konulu konferansa AKÜ Rektör Yardımcısı ve Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ve Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ile birlikte çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Sınıf içi eğitim kadar koridor eğitimi de önemli

Etkinliğin açış konuşmasını yapan AKÜ Rektör Yardımcısı ve Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Maliye Kulübünün eksikliğini uzun süredir hissettiklerini ve bu kulübü kurarak mevcut boşluğun giderildiğini ifade etti. Kulüp bünyesinde güzel etkinlikler yapılacağını dile getiren Sağbaş, “Üniversite hayatında sadece sınıflarda hocaların anlattığı bilgiler değil, aynı zamanda koridorlarda bu tür ders dışı etkinliklerde de birçok bilgi sizler tarafından elde edilebilir. Ben buna koridor eğitimi diyorum. Üniversitede bir sınıf içi eğitim vardır, bir de bu koridor eğitimi vardır. Bir üniversiteyi üniversite yapan da bu koridor eğitimidir. İşte ülkenin başka yerlerinden gelen öğrenci arkadaşlarınız ile kurduğunuz temas ve onlardan öğrendiğiniz bilgiler de en az sınıfta öğrendiğiniz bilgiler kadar değerlidir” diye konuştu.

AKÜ Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ise öğrencileri farklı konularda ve farklı alanlarla ilgili kişiler ile buluşturduklarını kaydetti. Bayraklı, “Sizlerle biz büyük kentlerdeki üniversitelerle aramızdaki farkı ortadan kaldırmak adına böyle gönül insanlarını, düşünürleri, olaylara farklı cephelerden bakan ve öğrencilerimizi aydınlatan kişileri sizlerle buluşturmak istiyoruz. Ahmet Sula Bey de size birçok özelliğiyle tanıtılacak, gönüllerinize dokunacağını da düşünüyorum. Sizlerin gönlüne ilham kaynağı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Unutmak ve merhamet konularında zaafı olan bir milletiz”

Açış konuşmalarının ardından konuşan Ressam Polis Ahmet Sula, gençlere hayatları ile ilgili öğütler verdi. Gençlerin ülke geleceği için bir çok meziyete sahip olmalarını gerektiğinin altını çizen Sula, “Yaptığınız işlerde, eylemlerinizde, söylemlerinizde ve derslerinizde bir farkındalık yaşamanızı istiyorum. 15 Temmuz görüntülerini seyretmişsinizdir hepiniz. Maalesef bu necip millette iki zaaf var. Bunları terbiye etmemiz lazım. Bunlardan ilki unutmak. Maalesef çabuk unutuyoruz. Yaşadığımız şeyleri bir zaman geçtikten sonra unutmaya başlıyoruz. İkincisi ise çok merhametliyiz. Allah’ın rahmeti gazabını geçmiştir, rahmet konusunda kimse de yetişemez ona. Merhamet bu açıdan çok güzel ama nasıl güzel, haddini aşmamak kaydı ile güzel. Hz. Ali diyor ki; ‘haine vefa eden Allah’a ihanet eder, haine acımayan Allah’a vefa eder.’ Bunu aklınızdan çıkarmayın” dedi.

İnsanlara dokunabilmek için samimiyet şart

Kendisinin alışılagelmiş polis figürü dışında göründüğünü dile getiren Sula, “Bunu özellikle yapıyorum. Sakal vs. konularında üstlerimden izin aldım. Çünkü özellikle medyada çizilen bir polis profili var; soğuk ve donuk olarak görülüyor insanlar tarafından. Ben bunu kırmak istiyorum. Elbiselerin içerisindeki insanlardan oluşuyoruz. Bir fular takıyorum, bu fular 5 lira 10 lira. Bunu takınca ressam mı müzisyen mi diye soruyorlar. Ama bunu takınca da o emniyet müdürü imajını kaybettiğim söyleniyor. Kendimizi tanıyarak olmaya başlarız. İmajlarımız ve çizdiğimiz profiller bize lazım değildir. Gerçek biz, bu imajların içerisindeki kişileriz. Eşim beni sık sık uyarır, sahnede daha olgun durmamı daha ağır olmamı ister, şiveli konuşmamamı ister. Halbuki bu da sadece bir imajdır. Ben düşe kalka geldiğim için buraya dokunmanın samimi olmak ile olduğunu gördüm” şeklinde konuştu.

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen konferansta öğrencilerin soruları cevaplandı.

20 Aralık 2018, Perşembe 532 kez görüntülendi