Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimler Üniversitesinde (AFSÜ) eğitim gören ve Afyonkarahisar’da eğitim alan öğrencilere daha huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı oluşturmak adına yapılan güvenlik toplantısı Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında AKÜ Senato toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, Vali Yardımcısı Vekili Nurullah Kaya, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan ve Prof. Dr. Ümit Dündar ile birlikte ilgili kurumların temsilcileri ve üniversite yöneticileri katıldı.

Toplantı öncesi konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AKÜ ve AFSÜ’nün varlığı ile Afyonkarahisar’ın bir eğitim merkezi olma yoluna girdiğini kaydetti. Üniversitelerin en önemli özelliğinin genç nüfusa sahip olması olduğunu kaydeden Tutulmaz, “Bu genç nüfus nedeniyle yaşanabilecek problemler de sayıca daha fazla olabilmektedir. Bu yönüyle de il yönetimi ve üniversite yönetiminin bir araya gelmesiyle bu problemleri nasıl çözebileceğimiz,  bundan sonraki muhtemel problemlerin neler olabileceğiz, şehir ile üniversite işbirliğinin nasıl kurulabileceğini değerlendireceğiz. Bugünün ağırlıklı konusu güvenliktir. Geldiğimiz noktada ilimiz asayiş ve eğitim verimliliği açısından çok şükür iyi bir durumda. Bir buçuk yıldır görev yapıyorum ve bu süre içerisinde öğrencilerimizin karıştığı ciddi herhangi bir problem ile karşı karşıya kalmadık. Bu gerek üniversite yönetimimizin, gerekse de ilimizdeki güvenlik birimlerimizin hassasiyeti çerçevesinde meselelere bakış açımızın bir sonucudur” diye konuştu. Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın asayiş ve üniversite verimliliği açısından iyi konumda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Geldiğimiz noktada ilimiz asayiş ve üniversite eğitiminin verimliliği açısından iyi bir konumdadır. Afyonkarahisar’da görev yaptığım süre içerisinde üniversite öğrencilerimizin karıştığı ciddi herhangi bir problemle karşı karşıya gelmedik. Buda gerek üniversitelerin yönetimlerinin hassasiyeti, gerekse de ildeki il müdürlerimizin, güvenlik birimlerimizin hassasiyeti çerçevesinde meselelere bakış açımızın bir sonucudur. İnşallah bundan sonra da bu tür toplantılarda varsa eksiklerimizi el alacağız. İlimizi daha huzurlu, güvenli ve yaşanılabilir bir halde nasıl tutabiliriz, bunun temini yönünde gayret sarf edeceğiz.  Bundan sonra da ilimiz üniversitelerinin daha fazla tercih edilebilen üniversitelerden olması yönünde inşallah bu tür toplantılar katkı sağlayacaktır. Çünkü aile çocuğunu üniversiteye gönderirken en çok üzerinde durduğu şeylerden birisi de orası huzurlu mudur, güvenli midir ona bakar. Bu burada inşallah bu yönüyle de artı değerli bir il olacaktır. Buna inanıyoruz ve bu yönde de çaba sarf ediyoruz.”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkililerince AKÜ ve AFSÜ yerleşkeleri, yurtlar ve çevresi için alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgiler verildi.

Toplantı gündemde bulunan konuların görüşülmesi ve akabinde kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve temennileriyle sona erdi.

04 Şubat 2019, Pazartesi 475 kez görüntülendi